Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

1 εκ. ευρώ «προίκα» στο Δημοτικό !Αλλά και καθυστερήσεις στην οριστική παραλαβή του

Με  «προίκα» 950.000 ευρώ ετησίως θα ξεκινήσει την λειτουργία του το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τζαβάρας.
Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη μελέτη του γενικού γραμματέα του δήμου Πειραιά Γ. Διαμαντίδη είχε υπολογίσει σχεδόν στο ίδιο ύψος τα αναγκαία κονδύλια για την ετήσια λειτουργία του Θεάτρου. Οπότε από την άποψη αυτή τα νέα είναι καλά.
Πλην όμως παρατηρείται μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση στην παραλαβή του από τον εργολάβο.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Portnet.gr o δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος υιοθέτησε την άποψη παραγόντων  (που προορίζονται να στελεχώσουν την υπό σύσταση «Εφορεία του Δημοτικού Θεάτρου), να μην βιαστεί στην παραλαβή του, αφού θα πρέπει ο εργολάβος να αναλάβει και την ανάπλαση τόσο της πλατείας Μπακογιάννη, δίπλα στο Θέατρο, όσο και του πεζόδρομου της Κολοκοτρώνη, πίσω από αυτό.
Το εύλογο επιχείρημα είναι ότι «περιμέναμε τόσα χρόνια, δεν χάθηκε κι ο κόσμος να περιμένουμε λίγο  ακόμη μέχρι να το παραλάβουμε μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο στην εντέλεια».
Από την πλευρά του πάντως ο Κ. Τζαβάρας απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή (της Μ. Ρεπούση), αναφέρθηκε σε «τρία τεχνικά θέματα», που προκαλούν την καθυστέρηση.
Συγκεκριμένα είπε ότι :
1.    Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διοικητικής παραλαβής από Επιτροπή της οποίας τα μέλη υπέδειξε ο Δήμος από  τις αρχές Φεβρουαρίου.
2.    Είναι σε εξέλιξη η έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας και πυρόσβεσης που είναι απαραίτητο, προκειμένου να λάβει το Θέατρο άδεια λειτουργίας.
Ήδη, πάντως, από τις αρχές Μαρτίου έχει κατατεθεί η επικαιροποιημένη, τροποποιημένη μελέτη πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, στην οποία έχουν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έλεγξε τη μελέτη και υπέβαλλε κάποιες συγκεκριμένες παρατηρήσεις.
3.    Δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί το Θέατρο. Η ηλεκτροδότηση αυτή είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να γίνει η δοκιμή –άρα και η παραλαβή- των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.Υπεγράφη, παρόλα αυτά, στις 5 Μαρτίου η σύμβαση με τη ΔΕΗ για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής ισχύος.
Ο κ. Τζαβάρας έθεσε ως χρονικό ορίζοντα διευθέτησης όλων των εκκρεμοτήτων το δίμηνο και ανέφερε, ακόμα, ότι με προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί εξασφαλίζεται ετήσια χρηματοδότηση 950.000 ευρώ για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com