Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΥΔΑΠ, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και τα επικοινωνιακά παιχνίδια...
 «Γιατί ο Δήμος δεν πλήρωνε τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ενώ μοίραζε από εδώ και από εκεί χρήματα;» υπογραμμίζει σε δήλωση του ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Δραπετσώνας Ζ. Ζούπης με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη διακοπή νερού από την ΕΥΔΑΠ.«Αυτή την στιγμή ο Δήμος ζει δυστυχώς μια τραγωδία με θύματα εκατοντάδες εργαζόμενους που σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.Η στάση της ΕΥΔΑΠ είναι αχαρακτήριστη, πολύ περισσότερο που η ίδια ζητούσε συμψηφισμό χρεών, κάτι που δεχόταν ο Δήμος και ξαφνικά εμφανίστηκε να κόβει το νερό και να δεσμεύει λογαριασμούς. Είναι φανερή η εκδικητική μανία της λόγω των διεκδικήσεων του Δήμου.Υπάρχει όμως και η ελαφρότητα της Διοίκησης Τζανή. Γιατί ο Δήμος δεν πλήρωνε τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ενώ μοίραζε από εδώ και από εκεί χρήματα;Γιατί δεν κατέθετε τα χρήματα της μισθοδοσίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης;Γιατί δεν ρύθμιζε τα συνολικά χρέη του βαυκαλιζόμενος ότι δήθεν έχει πλεονασματικό αποτέλεσμα, ενώ και ο νέος Προϋπολογισμός είναι ψεύτικα ισοσκελισμένος;Γιατί δεν προέβη σε κινήσεις συνεννόησης πριν φτάσουμε στα Δικαστήρια;Γιατί δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα, ώστε να συζητηθεί ένα συνολικό πλάνο ενεργειών;Έχω την αίσθηση, που με κάνει να ανατριχιάζω, ότι και τώρα παίζει παιχνίδια επικοινωνίας και ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης...  Αν και ξέρει ότι δεν θα υπάρχει λύση από την απόφαση του δικαστηρίου την Δευτέρα για την αναστολή εκτέλεσης.Ακόμα και αν ανοίξει ο μισθοδοτικός, έχει γύρω στις 300.000 ευρώ, δεν φτάνουν τα χρήματα για την πληρωμή όλων των εργαζομένων αν συνυπολογιστούν και οι υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την κάλυψη των οποίων δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές.Με κραυγές δεν βρίσκονται λύσεις εδώ που έφτασε τον Δήμο. Χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί όλο το σχέδιο ενεργειών. Θα έπρεπε να έχει γίνει χθες... Μάλλον δεν είχε χρόνο. Έβγαινε στα κανάλια ...»
«Γιατί ο Δήμος δεν πλήρωνε τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ενώ μοίραζε από εδώ και από εκεί χρήματα;» υπογραμμίζει σε δήλωση του ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζ. Ζούπης με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη διακοπή νερού από την ΕΥΔΑΠ.  
«Αυτή την στιγμή ο Δήμος ζει δυστυχώς μια τραγωδία με θύματα εκατοντάδες εργαζόμενους που σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.

Η στάση της ΕΥΔΑΠ είναι αχαρακτήριστη, πολύ περισσότερο που η ίδια ζητούσε συμψηφισμό χρεών, κάτι που δεχόταν ο Δήμος και ξαφνικά εμφανίστηκε να κόβει το νερό και να δεσμεύει λογαριασμούς. Είναι φανερή η εκδικητική μανία της λόγω των διεκδικήσεων του Δήμου.Υπάρχει όμως και η ελαφρότητα της Διοίκησης Τζανή.

Γιατί ο Δήμος δεν πλήρωνε τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ενώ μοίραζε από εδώ και από εκεί χρήματα;

Γιατί δεν κατέθετε τα χρήματα της μισθοδοσίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης;

Γιατί δεν ρύθμιζε τα συνολικά χρέη του βαυκαλιζόμενος ότι δήθεν έχει πλεονασματικό αποτέλεσμα, ενώ και ο νέος Προϋπολογισμός είναι ψεύτικα ισοσκελισμένος;

Γιατί δεν προέβη σε κινήσεις συνεννόησης πριν φτάσουμε στα Δικαστήρια;

Γιατί δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα, ώστε να συζητηθεί ένα συνολικό πλάνο ενεργειών;

Έχω την αίσθηση, που με κάνει να ανατριχιάζω, ότι και τώρα παίζει παιχνίδια επικοινωνίας και ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης...  Αν και ξέρει ότι δεν θα υπάρχει λύση από την απόφαση του δικαστηρίου την Δευτέρα για την αναστολή εκτέλεσης. Ακόμα και αν ανοίξει ο μισθοδοτικός, έχει γύρω στις 300.000 ευρώ, δεν φτάνουν τα χρήματα για την πληρωμή όλων των εργαζομένων αν συνυπολογιστούν και οι υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την κάλυψη των οποίων δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές.

Με κραυγές δεν βρίσκονται λύσεις εδώ που έφτασε τον Δήμο. Χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί όλο το σχέδιο ενεργειών. Θα έπρεπε να έχει γίνει χθες... Μάλλον δεν είχε χρόνο. Έβγαινε στα κανάλια ...»

pireastime.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com