Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Το ΠΑ.ΠΕΙ. στη ΧΡΩΠΕΙ;xropei_square
Το ΠΑ.ΠΕΙ. στη ΧΡΩΠΕΙ;
Ίσως να μην έχει καμιά σχέση με την εντυπωσιακή «επιστροφή»  του Ομίλου Χαραγκιώνη στον Πειραιά (όπου πάντα διατηρεί ισχυρή παρουσία με μισθωμένα του ακίνητα), αλλά οπωσδήποτε έχει σχέση με τη διαφαινόμενη πολυεπίπεδη «επιστροφή» της πόλης του Πειραιά σε μια αναπτυξιακή περίοδο.
Ο λόγος για την (υπαρκτή) ανεπίσημη επαφή κύκλων του Πανεπιστημίου Πειραιά με τον Όμιλο Χαραγκιώνη για ενδεχόμενη ανάπτυξη ενός σύγχρονου campus του ΠΑ.ΠΕΙ. στα οικόπεδα της πρώην ΧΡΩΠΕΙ, ιδιοκτησίας της «Ακροπόλ Χαραγκιώνης». Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΠΕΙ έχει απόλυτη ανάγκη σύγχρονων υποδομών (το παραδέχτηκε πρόσφατα μιλώντας στο Portnet.gr ο ίδιος υπ. Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος), ο χώρος, πίσω από το Καραισκάκη στο Ν. Φάληρο, ανήκει στην SONAE -Charagionis ( συμφερόντων κατά το ήμισυ του πειραιώτη επιχειρηματία), είναι χαρακτηρισμένος ως «χώρος πράσινου» και αλλεπάλληλες σοβαρές προτάσεις αξιοποίησης του με παράλληλο επαναχαρακτηρισμό του δεν έχουν αποδώσει.  
Οπότε η ενδεχόμενη αξιοποίηση του από το ΠΑ. ΠΕΙ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημείο κοινωνικού – επιχειρηματικού συμβιβασμού. Ίδωμεν…

πηγη portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com