Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξε τις πύλες της στους Πειραιώτες η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, και του  Υφυπουργού Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, η τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Στέφανος Χρήστου) και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Διοικητής Υποναύαρχος Α. Θεοδοσίου).

   Παρόντες οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο Σπύρος Σπυρίδων εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση της Περιφέρειας. Ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδούρα, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πειραιά, κ.ά.

   Ηχηρό ΑΠΩΝ, έδωσε όπως πάντα, ο…. αναμορφωτής του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος καθώς και οι βουλευτές της Α΄ Πειραιά, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρούσα ήταν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Κατά την διάρκεια της σεμνής αυτής τελετής, χαιρέτησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Δημήτρης Ελευσινιώτης, ενώ το περιεχόμενο του μνημονίου, παρουσίασαν ο οικοδεσπότης Διοικητής της Σχολής Υποναύαρχος Α. Θεοδοσίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.

   Σύμφωνα λοιπόν με κείμενο του μνημονίου, η Σ.Ν.Δ. (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων ανάπτυξης, βελτίωσης ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνογνωσίας, τεχνολογικής καινοτομίες, κοινωνικής συνοχής και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της.

   Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διοικητής της Σχολής: «Διαθέτουμε 62 Πανεπιστημιακούς καθηγητές, που διδάσκουν σε 250 μαθητές μας. Εμείς αυτή την γνώση, θέλουμε να την διαχέουμε στην τοπική κοινωνία, και αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις δράσεις αυτής της σύμπραξης – της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και της Σ.Ν.Δ.»   Παίρνοντας τον λόγο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό που ασπάστηκαν και ενέκριναν αυτή την δράση, ενώ εξήρε τον ρόλο του Διοικητή της σχολής για το πάθος και την αποτελεσματικότητα με την οποία εργάσθηκε για να  φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, της υπογραφής.

   Επίσης, αποκάλυψε, πως έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά των πλοιοκτητών εκείνων, που τα πλοία τους ρυπαίνουν το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή, και ήδη άρχισαν να καταθέτουν οι πρώτοι υπεύθυνοι.

   Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους δείγματα πετρελαίου που χρησιμοποιούν τα πλοία, κι ακόμη περιμένει απάντηση.

   «Ενώ», όπως τόνισε, «με την ενέργειά μας αυτή με την Σ.Ν.Δ., σε δυο μέρες θα είχαμε αξιόπιστη απάντηση από τα σύγχρονα εργαστήριά της».

Αναλύοντας ο Στέφανος Χρήστου ακόμη περισσότερο το μνημόνιο συνεργασίας, αναφέρθηκε στα ευεργετικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα πάρουν και θα διατεθούν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, και στην κατάρτιση ανέργων.

   Σε κάθε περίπτωση κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης , «θα είχαμε ένα αξιόπιστο επιστημονικό σύμβουλο, για κάθε πρόβλημα των πολιτών του Πειραιά και των όμορων Δήμων του».

   Σε ερώτηση της εφημερίδας μας προς τον Διοικητή της Σχολής για το τι περιμένουν, απάντησε: «Απολύτως τίποτα. Εμείς ανοίγουμε τις πόρτες τις σχολής στους Πειραιώτες, και τους δίνουμε την μεγάλη τεχνογνωσία της επιστημοσύνης που διαθέτουμε, προκειμένου η Σχολή μας να ανήκει στον Πειραιά, είναι ένα κομμάτι της πόλης μας και οφείλουμε να την υπηρετήσουμε.

   Με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανο Χρήστου είμαστε απολύτως σίγουροι πως η συνεργασία μας αυτή θα ωφελήσει τους Πειραιώτες.

   Ο Στέφανος Χρήστου δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Πειραιά μας. Η συνεργασία μας με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, είναι μια πολύ προχωρημένη σύμπραξη, που ανοίγει νέους δρόμους, τους οποίους θα περπατήσουμε μαζί με τον Διοικητή και το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό της Σχολής. Είμαι υπερήφανος, που σήμερα με τις υπογραφές μας, θέσαμε τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας και αποδοτικής συνεργασίας.

MELLON.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com