Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Δείπνο Μιχαλολιάκου- Σαμαρά : Το «μενού» είχε «Πειραιά φλαμπέ»…Σημαντικές δεσμεύσεις υπέρ της πόλης  δρομολογούν νέες ισορροπίες στο δίπολο Λιμάνι - Πειραιάς

Στο τραπέζι το κυρίως πιάτο ήταν ψάρι, στη συζήτηση όμως το «μενού» ήταν «Πειραιάς φλαμπέ».  Δηλαδή, όλα τα φλέγοντα θέματα της πόλης και του λιμανιού.
Όπως πρώτο από την Κυριακή είχε αποκαλύψει το Portnet.gr τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, κατέβηκε στον Πειραιά προσκεκλημένος του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου σε δείπνο που του παρέθεσε σε μάλλον «λαϊκό» ταβερνείο στο Πασαλιμάνι.  Εκεί  συνοδεία οίνου συζητήθηκαν όλες οι μεγάλες εκκρεμότητες της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr ο Β. Μιχαλολιάκος απέσπασε από τον πρωθυπουργό, παρουσία των αρμοδίων υπουργών, συγκεκριμένες δεσμεύσεις  τόσο για τη ρύθμιση των μεγάλων  οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Πειραιά, όσο και για τη στήριξη στους αναπτυξιακού χαρακτήρα σχεδιασμούς του.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να γίνει «κούρεμα» τόσο στο συνολικό χρέος του δήμου Πειραιά, όσο και στο ύψος του δανείου που έχει λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί το αίτημα για την καταβολή του 2% του τζίρου του ΟΛΠ στο ταμείο του δήμου!
Επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για αναπτυξιακά έργα (αναπλάσεις, ποδηλατόδρομοι, χώροι πράσινου).
Ακόμη  ο δήμος Πειραιά θα έχει κυρίαρχο λόγο στην αξιοποίηση χώρων που σήμερα έχει στην κυριότητα του ο ΟΛΠ (κυρίως στο Παλατάκι, ενώ έγινε λόγος και για την «Παγόδα»), αλλά και για την ανάπτυξη και λειτουργία της Πολιτιστικής Ακτής.
Επίσης συμφωνήθηκε ότι θα του παραχωρηθεί σύντομα ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ – το υπ. Παιδείας και Πολιτισμού, που έχει στην κυριότητα του τον χώρο τασσόταν υπέρ της κατ’ αρχήν ανάπλασης και αξιοποίησης του πριν την παραχώρηση, κάτι που έχει τη σημασία του.
Στο δείπνο παραβρέθηκαν και οιι υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο γ.γ του δήμου Στέλιος Διαμαντίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης ο Β. Μιχαλολιάκος ανέβηκε στην Αθήνα για να συναντήσει τον αν. υπ. Πολιτισμού Αν.Τζαβάρα  με βασικό στόχο την επίσπευση των διαδικασιών παραλαβής του Δημοτικού Θεάτρου από το υπουργείο και την παράδοση του αμέσως μετά στον δήμο.
Οι συμφωνίες αυτές, που μένει φυσικά να αρχίσουν να υλοποιούνται, αλλά και ο υψηλός συμβολισμός του δείπνου αυτού καθ’ αυτού, εκτιμάται ότι  δεν αποτελούν μόνο μια προφανή μεγάλη πολιτική ενίσχυση του ίδιου του Β. Μιχαλολιάκου, αλλά συνιστούν και ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και το λιμάνι εν όψει των δημοτικών εκλογών – όποτε αυτές διεξαχθούν…

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com