Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

«Διαφανείς διαδικασίες στο Δημοτικό Θέατρο»Με δημόσια προκήρυξη, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών, ζητάει η ΔΗΜΑΡ να επιλεγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά ενδιαφέρεται για τη λειτουργία του θεάτρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο, όχι μόνο για την πολιτιστική ανάκαμψη της πόλης, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Το ΔΘΠ για τη ΔΗΜΑΡ είναι ένα θέατρο εθνικής σημασίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής, που συνυπογράφουν την προγραμματική συμφωνία για την επαναλειτουργία του.

Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής πρέπει να είναι άνθρωπος εγνωσμένου καλλιτεχνικού κύρους με όραμα και εμπειρία στο χώρο της τέχνης, και η θέση του προτείνουμε να γίνει αντικείμενο δημόσιας προκήρυξης με διαφανή κριτήρια και έγκυρες διαδικασίες.

Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τις προτάσεις της προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της προγραμματικής σύμβασης και του γενικότερου πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία του».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com