Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Από τον Αύγουστο ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Πειραιά


Από τον Αύγουστο ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Πειραιά
Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοστεί από φέτος τον Αύγουστο στο κέντρο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα περιλαμβάνει συνολικά 4.700 θέσεις και θα καλύπτει ολόκληρο το εμπορικό κέντρο, το λιμάνι του Πειραιά από τον Αγιο Νικόλαο έως το ύψος του προαστιακού σιδηροδρόμου και τις περιοχές Φρεαττύδα, Πασαλιμάνι και Ευαγγελίστρια (ένα μέρος της), σύμφωνα με Τα Νέα.

Από το σύνολο των περίπου 4.700 θέσεων στάθμευσης, για τους κατοίκους προορίζεται το 55% και για τους επισκέπτες το 45%. Επίσης, θα οριστούν θέσεις δικύκλων και θέσεις πολιτών με αναπηρία.

Η τιμολόγηση της στάθμευσης που σχεδιάζει να εφαρμόσει ο Δήμος Πειραιά προβλέπει για διάρκεια στάθμευσης έως μισή ώρα 0,50 ευρώ, έως μία ώρα 1 ευρώ, έως 2 ώρες 2 ευρώ και έως 3 ώρες 5 ευρώ. Το ωράριο εφαρμογής του μέτρου θα είναι: για το διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα καταβάλλουν τίμημα 20 ευρώ τον χρόνο ώστε να μπορούν να λάβουν ειδική άδεια στάθμευσης εντός των καθορισμένων ζωνών.

Στο μεταξύ, τον Φεβρουάριο του 2015 «πιάνει λιμάνι» το τραμ. Η επέκταση του τραμ, που αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 35.000 επιβάτες ημερησίως, θα έχει συνολικό μήκος 5,4 χλμ. με 12 στάσεις.

Θα ξεκινάει από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά, με σταθμό τερματισμού την Ακτή Ποσειδώνος.

Παράλληλα με την κατασκευή του τραμ θα γίνουν και έργα ανάπλασης σε ελεύθερους χώρους, όπως είναι οι Πλατείες Κοραή, Αλικάκου, Δεληγιάννη και η περιοχή της Ευαγγελίστριας.


ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com