Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Αλλο Πειραιάς - Θεσσαλονίκη, άλλο τα άλλα λιμάνια...limania
Την διαβεβαίωση ότι η όποια "είσοδος" ιδιωτών στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ δεν θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τα άλλα λιμάνια (προφανώς και γιατί  τα δύο πρώτα είναι εισηγμένα) έδωσε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Τ. Αθανασόπουλο το βράδυ της Τρίτης.   
Συγκεκριμένα ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι κατά μόνας, θα ιδιωτικοποιηθούν τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ενώ θα υπάρξει ομαδοποίηση για τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.
Kατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε ότι «για τον ΟΛΠ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Cosco», αλλά εκφράσθηκε προβληματισμός «για το εάν θα είναι ένας ο μεγάλος «παίκτης» ή θα παρουσιαστούν και άλλοι ανταγωνιστές». Δήλωση που προκαλεί αίσθηση, αν δεν "αδειάζει " ευθέως τον υπ. Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος την Δευτέρα δήλωνε σε άτυπη ενημέρωση προς ναυτιλιακούς συντάκτες ότι τουλάχιστον δεν είχε ενημέρωση για πρόταση του κινεζικού ομίλου για το λιμάνι του Πειραιά.  
Πάντως οι ιδιωτικοποιήσεις ή παραχωρήσεις των λιμανιών από το Ταμείο δεν φαίνεται να βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α' τριμήνου οι διαδικασίες σχετικά με τους διαγωνισμούς για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, και τις εκτάσεις στην Αφάντου Ρόδου και την Κασσιόπη Κέρκυρας και μετά θα ακολουθήσουν ΟΛΠ,ΟΛΘ και Αεροδρόμια...

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com