Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Τάσος Μπουντούρης : Από το βάθρο των Ολυμπιακών στην ένδεια…Δουλεύει σε καρνάγιο για να ζήσει!

Είναι από τους πιο γνωστούς πειραιώτες, ταυτισμένος με την Ιστιοπλοΐα, με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Μόσχας και ρεκόρ συμμετοχών (με πολύ καλά πλασαρίσματα) στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού,  αθλητής-σύμβολο με δεκάδες σημαντικές νίκες και διακρίσεις στο ενεργητικό του, για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Ο Τάσος Μπουντούρης, περί ου ο λόγος, δίνει τη μεγαλύτερη μάχη του και πνιγμένος από τα χρέη, προσπαθεί να επιβιώσει επισκευάζοντας σκάφη στο καρνάγιο. Κάποτε έγινε δημοτικός σύμβουλος Πειραιά (μάλλον ήταν ο πρώτος που εγκαινίασε την -ξεπερασμένη πλέον- μόδα που ήθελε τους αθλητές να μεταπηδούν στην πολιτική.
Για πολλά χρόνια ιδιοκτήτης επιχειρήσεων αναψυχής, κυρίως στο Τουρκολίμανο, τα «νερά « του οποίου, μέσα κι έξω απ’ το λιμάνι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα ήξερε σαν την τσέπη του. Πολλοί λένε πάντως ότι ακριβώς στις επιχειρήσεις αυτές και την κακή διαχείριση τους οφείλονται τα τεράστια χρέη που δημιούργησε.
«Τα έχασα όλα» λέει (στην εφημερίδα Espresso),  αλλά δεν δείχνει να ταράζεται. Και συνεχίζει: «Χρωστάω στο κράτος, αλλά το έχω γραμμένο. Οσοι βρέθηκαν στην εξουσία πήραν δόξα την εποχή των μεταλλίων μας και μετά μας πέταξαν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Γυρνούσα από τους αγώνες και έτρεχαν κοστουμαρισμένοι δίπλα μου να φωτογραφηθούν. Τώρα πού είναι; Υποκρισία στο έπακρο. Ως Ολυμπιονίκης ήμουν η βιτρίνα μιας χώρας που φαινομενικά ευημερούσε. Τίποτα όμως δεν ήταν αληθινό. Ολα αποδείχθηκαν μια τεράστια φούσκα που έσκασε».

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com