Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους!! ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ?


Απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους
Με σχετικό νόμο απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες μας.
Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:
Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου αναφέρει " ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού."
Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το «υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.»
Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα

imerisia.gr

3 σχόλια:

 1. Καλή ημέρα. :)
  Μπράβο για το μεράκι σου για τον Πειραιά.
  Συνέχισε να αναρτάς.
  Σχετικά με τη σημαία: στο άρθρο 3 του ίδιου νόμου, όχι μόνο δεν απαγορεύει, αλλά επιβάλλει την ανάρτηση της σημαίας.(Φ.Ε.Κ. 233/22-12-1978, τεύχος πρώτο στο www.et.gr).
  Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λάθος το σχόλιό μου το σχετικό με τη σημαία.
  Συγγνώμη.
  Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημερα κυριε Δημοσθενη! Μαλλον εχει γινει παρερμηνεια απο την Ημερησια..το βρηκαν διαφορα blogs που εχουν να κανουν με στρατο κτλ και το πηραν στην ημερησια..και του εβαλαν τιτλο ο,τι να ναι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com