Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Τέλος 8,6 εκ. € διεκδικεί από ΕΡΓΟΣΕ το Πέραμα
Καταβολή ετήσιου τέλους ύψους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί από την ΕΡΓΟΣΕ ο δήμος Περάματος.

Το τέλος αφορά «δικαιώματα διέλευσης υπογείων δικτύων κοινοχρήστων χώρων» και από τις 28/12 δικαστικός επιμελητής παρέδωσε ατομική ειδοποίηση στην ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία ενημερώνει ότι «τα ανωτέρω ποσά πρόκειται να βεβαιωθούν σε χρηματικό κατάλογο εντός 30 ημερών».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» το θέμα ανακινείται λόγω της ολοκλήρωσης της σιδηροδρομικής γραμμής του Νέου Ικονίου και η προοπτική χρήσης της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα πριν από την αποστολή της ατομικής ειδοποίησης είχε προηγηθεί απόφαση του δημάρχου Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη, στις 26 Νοεμβρίου, κατά την οποία, ο δήμος επιβάλλει «σύμφωνα με το νόμο εις βάρος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ. για το έτος 2012 τέλος χρήσεως κοινόχρηστων χώρων στο υπέδαφος, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ».

Στα «υπόψη» της απόφασης, περιλαμβάνονται διατάξεις νόμων περί προσόδων των δήμων, σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «για την επιβολή και τον καθορισμό του ύψους των συντελεστών τελών χρήσεων κοινόχρηστων χώρων» κι έκθεση ελέγχου υπαλλήλων του δήμου Περάματος, «σύμφωνα με την οποία η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής απελάμβανε για το έτος 2012 το υπέδαφος αυτών σε κυβικά μέτρα 38.400» και άλλα έγγραφα του δήμου προς την ΕΡΓΟΣΕ.

pireas2day.gr
Με πληροφορίες από το  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com