Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Stop σε Εκθεσιακό κέντρο και «Παγόδα»!

pagoda
Υπαναχωρεί η Κοινοπραξία επικαλούμενη την οικονομική κατάσταση …
 
Η γραφειοκρατία, οι συνεπακόλουθες καθυστερήσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα οδηγούν στην αναβολή – αν όχι ακύρωση- μιας επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι και αφορά στην κατασκευή του νέου Εκθεσιακού Κέντρου του ΟΛΠ, αλλά και την μετατροπή της «Παγόδας» σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Κύκλοι της αγοράς, με τους οποίους επικοινώνησε το Portnet.gr, εκτιμούν ότι τόσο η οικονομική κατάσταση, αλλά και τα δεδομένα της αγοράς με την ανάπτυξη πλέον πολλών Εκθεσιακών Κέντρων στην Αττική καθιστούσαν ασύμφορη την επένδυση. Και εξηγούσαν, οι ίδιοι παράγοντες, πως οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που όντως υπάρχουν αποτέλεσαν το καλύτερο «άλλοθι» για την υπαναχώρηση της κοινοπραξίας που θα αναλάμβανε το έργο.  
 
Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Damco, J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., Lamda Development, Reds, Rota ΕΠΕ, και Κλέαρχος Ρούτσης Α.Ε., είχε προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου εκθεσιακού κέντρου, στο οποίο σχεδιαζόταν, μεταξύ άλλων, να φιλοξενηθούν και πάλι τα Ποσειδώνια, στο τέλος Οκτωβρίου του 2008.
Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα η  κοινοπραξία προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης επικαλούμενη το ατελέσφορο των γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως είναι οι περιβαλλοντικές μελέτες, αφού έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τις υπογραφές, και ο χώρος δεν της έχει παραδοθεί για να ξεκινήσει το έργο. Όπως σημειώνει η κοινοπραξία, οι πολυετείς καθυστερήσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com