Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Από το Δημοτικό στο Πολιτιστικό Τρίγωνο

dhmotiko_theatro_peiraia
•  Το τελευταίο σύμβολο του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά παραδίδεται, επιτέλους, στον Δήμο.
 
Το λιμάνι της Αγωνίας και η «Συμμαχία στον Πειραιά» παρουσίασαν την Πέμπτη τα πορίσματα μιας Ημερίδας, που είχε να κάνει με το πως αυτό το εμβληματικό σημείο της πόλης θα μπορέσει να λειτουργήσει ως πομπός πολιτιστικής (αν και όχι μόνο ) ανάπτυξης όλου του Πειραιά.
Σε σχέση με την  παρουσίαση έχει ενδιαφέρον πολιτικό το γεγονός ότι το Λιμάνι της Αγωνίας και οι εκπρόσωποί του Γιάννης Καρδαράς και Μαρία Σταθάκη ήσκησαν μια μάλλον ήπια κριτική προς τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τις επιλογές του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν μόνο στις «προβληματικές» επιλογές του και τις ασάφειες που τις ακολουθούν, σε σχέση με τη συγκρότηση του ίδιου του Οργανισμού που θα διαχειρίζεται το Θέατρο. Υπογράμμισαν πάντως ότι δεν θα μείνουν σε μια λογική στείρας αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως το Μνημείο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλη την πόλη, αν και εδώ και  χρόνια έπρεπε να έχει ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση για τον ρόλο και τους όρους της λειτουργίας του. 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ετέθη ζήτημα που αφορούσε στη  συγκρότηση της Εφορείας που θα διοικεί ουσιαστικά, παράλληλα με τον ΟΠΑΝ και τον καλλιτεχνικό διευθυντή το Θέατρο. Οι όποιες ενστάσεις του Λιμανιού της Αγωνίας επικεντρώθηκαν στην ανάγκη «αυτόνομης» και ανεξάρτητης λειτουργίας της εφορείας του ΔΘΠ  πέραν των ορίων της όποιας Δημοτικής Αρχής. Περεταίρω αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία καταστημάτων που θα λειτουργήσουν στο ισόγειο περιμετρικά του Θεάτρου, την αισθητική του, τις δυνατότητες διασύνδεσής του με άλλα μεγάλα Θέατρα της Ευρώπης, αλλά και την πιθανότητα ανάπτυξής του στο γύρω χώρο του Πειραιά έως και το Παλαιό Ταχυδρομείο. Συγκροτώντας έτσι ένα «Πολιτιστικό Τρίγωνο» που με βασικό πόλο το Δημοτικό και εκτεινόμενο έως το Ταχυδρομείο και τον Τινάνειο κήπο θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο πολιτιστικής ανάπτυξης και ανάδειξης του Πειραιά 

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com