Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

«Ερωτικά Γράμματα» κάτω από τη γέφυραLOVELETTERS_1


Το έργο «Ερωτικά Γράμματα» του Α.R. Gurney θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου από το θέατρο «κάτω από τη γέφυρα» *
 
Εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο έργο, δίνει την ευκαιρία στους δυο πρωταγωνιστές, την Κάρμεν Ρουγγέρη και το Νίκο Δαφνή να δώσουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας. Η μετάφραση έγινε από τη Μαρλέν Γεωργιάδη   και τη μουσική επιμελήθηκε ο Πέτρος Γάλλιας. Η σκηνοθεσία / σκηνική επιμέλεια είναι του Νίκου Δαφνή.
Ένα άντρας και μια γυναίκα.
Και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987). 
Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και  καθυστερημένα.
Επιστολές, σημειώματα, κάρτες, τηλεγραφήματα, αλλά και ζωγραφιές, που συνθέτουν με τρόπο αριστουργηματικό το παζλ μιας ολόκληρης ζωής.
Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος).
Εκείνη, πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».
Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το "ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα  δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί – ίσως – τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες.
Ίσως γι’ αυτό, τα «Ερωτικά γράμματα» παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν ερμηνευτεί από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς (Elisabeth Taylor, Sigourney Weaver, Christopher Reeve, Peter Folk κ.ά).
Θέατρο «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» (πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου)
Τηλ: 2104816200
www.katoapotigefyra.gr
Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 7:00 μ.μ.  (διάρκεια παράστασης: 105΄)
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ  (φοιτητές, υπερήλικοι και άνεργοι 7 ευρώ )
 
* Έκτακτη παράσταση την Τετάρτη 26 Δεκέμβρίου στις 9:00 μ.μ.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com