Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ανάψαν τα φώτα στο καραβάκι με... εξαγγελίεςΣε μια ζεστή τελετή, γεμάτη από παιδικά χαμόγελα, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου, στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Εβδομήντα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά, υπό την κυρία Γεωργία Χατζημανωλάκη, καλωσόρισαν τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες με Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην τελετή. Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε τους παρευρισκομένους. Την εκδήλωση παρουσίασε η  γνωστή Πειραιώτισσα παρουσιάστρια Νόνη Δούνια.

Ο δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του σε ένα περιορισμένο ακροατήριο έδωσε, όπως συνηθίζει, χρώμα εξαγγελιών μιλώντας για έργα που έχουν γίνει αλλά και ΘΑ γίνουν λέγοντας, ακόμα, ότι και το κουφάρι της Ραλλείου φεύγει για να γίνει στην θέση του ξενοδοχείο…..


Αναλυτικά, ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε:

«Αγαπητοί Φίλοι,
Είμαστε εδώ κόντρα στις όποιες δυσκολίες. Είμαστε εδώ κόντρα στις δυσκολίες της εποχής.
Είμαστε εδώ όρθιοι και παλεύουμε.
Παλεύουμε νύχτα και μέρα, για τον  Πειραιά της καρδιάς μας, για τον Πειραιά των παιδιών  και των ονείρων μας.
Και όπως φωτίζουμε σήμερα το καράβι μας, αυτό το σύμβολο της ναυτοσύνης και των παραδόσεών μας, φωτίζουμε τις ψυχές μας, φωτίζουμε την ελπίδα για την αναγέννηση της πόλης μας. Γιατί ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, ο Πειραιάς είναι παράδοση, ο Πειραιάς είμαστε όλοι μας, ο Πειραιάς είναι η καρδιά της Ελλαδος.
Αγαπητοί φίλοι,
δίνουμε τη μάχη μας κάθε ημέρα βήμα - βήμα και την κερδίζουμε.
Αλλάζουμε τον Πειραιά με έργα και όχι με λόγια. Μέσα σε δυο χρόνια έχουν έργα που αλλάζουν την πορεία της πόλης. Να σας αναφέρω για παράδειγμα ότι στον Πειραιά είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια 30 παιδικές χαρές. Εμείς μέσα σε δυο χρόνια εκτός του ότι τις φτιάξαμε επί της ουσίας από την  αρχή, δημιουργήσαμε δέκα νέες.
Γιατί εμείς δεν ήρθαμε για τις επόμενες εκλογές. Ήρθαμε για τις επόμενες γενιές. Ήρθαμε για τα παιδιά του Πειραιά.
Ένα-ένα διώχνουμε τα φαντάσματα του χθες που στοίχειωναν την πόλη μας.

Το κουφάρι της Ραλλείου φεύγει, δημοπρατείται. Στη θέση του ένα λαμπρό ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα κάνει τον Πειραιά φάρο και τόπο τουριστικού προορισμού. Το νέο σχολείο της Ραλλείου με ενέργειες του Υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, που ανταποκρίθηκαν στην πίεση του Δήμου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σε χρόνο ρεκόρ θα είναι έτοιμο και θα είναι το καλύτερο και πληρέστερο σχολείο του Λεκανοπεδίου.
Ήδη η Ράλλειος ξεκίνησε, ο Πύργος δημοπρατείται, οι ταμπέλες που πρόσβαλλαν την αισθητική της πόλης μας κατέβηκαν. Σήμερα είχα  σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον ευπρεπισμό των όψεων, για την καλή αισθητική των όψεων.
Το παλιό Ταχυδρομείο το γνωρίζετε. Αυτό το περίλαμπρο νεοκλασικό  κτήριο που στεγάζεται η Πινακοθήκη μας και θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Ακριβώς, απέναντι του ήταν το τείχος του αίσχους, με τρία μέτρα ύψος και από μέσα ό,τι μολύνει την πόλη μας, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αυτό το τείχος του αίσχους έπεσε και στη θέση του σκουπιδότοπου  που υπήρχε, δημιουργήσαμε  ένα πανέμορφο πάρκο για τα παιδιά του Πειραιά όλων των ηλικιών.
Οι πλατείες και οι παιδικές χαρές αλλάζουν όψη, κτήρια εγκαταλελειμμένα αποκτούν ζωή. Ό,τι μας ανήκει το παίρνουμε πίσω. Όπως το στρατόπεδο Παπαδογιωργή, αξιοποιούμε το Κτήμα Δηλαβέρη, πήραμε πίσω από τους καταπατητές τα στρέμματα στο Σχιστό. Αλλάζουμε τον Πειραιά κάθε μέρα. Η συμμαχία δημοτών, εργαζομένων, δημοτικής αρχής είναι η  δύναμη αλλαγής. Είμαστε μια γροθιά, είμαστε η πραγματική δύναμη της ανατροπής.
 Είμαστε φορέας προόδου της πόλης.
Δυο χρόνια μετά μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο.
Γι΄ αυτό και επιλέξαμε να φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο καράβι μας εδώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συνδυάσαμε με αυτόν τον τρόπο τα δυο ισχυρά όπλα της Ελλάδας. Τη Ναυτιλία και τον Πολιτισμό. Αυτά είναι τα δικά μας υπερόπλα, που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.
Γυρίστε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, Δημοτικό Θέατρο δεν υπάρχει, παρά μόνο στον Πειραιά που δείχνει και την οικονομική ευρωστία  που είχε ο Πειραιάς και τη δυνατότητα που ξαναέχει για να οδηγήσει την οικονομία της χώρας προς τα επάνω.
Αυτό το Δημοτικό Θέατρο, που ήταν το πάθος και του προηγούμενου Δημάρχου του Χρήστου Αγραπίδη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ,  σήμερα είναι σχεδόν έτοιμο.
Υπάρχουν κάποιες ακόμη υποχρεώσεις που πρέπει να διορθώσουν οι εργολάβοι και πιστεύουμε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα να είναι εν λειτουργία. Να κάνουμε μια πρεμιέρα με παρούσα όλη την πολιτειακή, πολιτική και πολιτισμική ηγεσία του τόπου. Να ξανακάνουμε τον Πειραιά φάρο Πολιτισμού ολόκληρης της Ελλάδος και γιατί όχι ολόκληρης της Ευρώπης.
  Με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε Υπουργούς του ξεμπλόκαραν έργα. Όπως διαπιστώνετε, τα έργα για το Μετρό ξεκίνησαν, ο χώρος στο ΣΕΦ παραχωρήθηκε στο Δήμο για να φτιάξουμε τον μεγαλύτερο παιδότοπο της Αττικής, το παραλιακό μέτωπο της πόλης θα αναπλαθεί και ο Πειραιάς θα αποκτήσει νέα εικόνα. Σύγχρονη και ευρωπαϊκή.
Επιτέλους γίνονται έργα υποδομής που θα βοηθήσουν να ξεκινήσει η ανάπτυξη της πόλης μας.
Θα βοηθήσουν να γίνει μια πόλη σύγχρονη τόσο για τους πολίτες που ζουν και εργάζονται εδώ όσο και για εκείνους που την επισκέπτονται.
Επιτέλους ο Πειραιάς μπαίνει στην πρώτη γραμμή, διεκδικεί και παίρνει αυτό  που του άξιζε και του αξίζει.
Όλοι μαζί καταφέραμε και βάλαμε τέλος στην αδράνεια, τέλος στο γκρίζο, τέλος στην κατήφεια.
Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να πετύχουμε για την πόλη της καρδιάς μας για την πόλη που μας ενώνει.
Και τα πετύχαμε αυτά όχι σε εποχή παχέων αγελάδων, αλλά σε εποχές δύσκολες. Γιατί από ιδεολογία και από στάση ζωής είμαστε ενάντια στη χλιδή και στην επίδειξη.
Αυτή είναι και η μεγάλη μας επιτυχία και δύναμη. Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή.
Ότι στα δύσκολα μπορούμε, ότι στα δύσκολα ξεχωρίζουμε, ότι στα δύσκολα πετυχαίνουμε.
Γιατί οι Πειραιώτες, οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι νικητές.
Θέλω να γνωρίζουν ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής τους δεν είναι μόνοι τους.
Ο Δήμος Πειραιά όπως και η Εκκλησία μας, θα είμαστε δίπλα τους. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ένα καθαρό κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς  γιατρό και φάρμακα. Γιατί ο Πειραιάς, εκτός απ όλα τα άλλα, είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
 Είμαστε δίπλα τους με πολλούς τρόπους.
Πίσω από τις κάμερες, γιατί κάποια έργα δεν χρειάζονται τηλεοπτικούς προβολείς. Η σκέψη μας είναι κοντά τους.
Αγαπητοί φίλοι,
Λίγα μέτρα πιο κάτω έχουμε στήσει το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας. Στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι. Εκεί χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων φέτος.
Το δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη και με καθόλου έξοδα. Εκεί όπως και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά δημιουργήσαμε όλα εκείνα που χρειάζονται τα παιδιά μας για να παίξουν και να χαμογελάσουν.
Για να χαρούν και να νιώσουν ζεστασιά.
Ήταν το λιγότερο που τους οφείλουμε. Λίγο παιχνίδι, πολύ χαμόγελο, σε εποχές που οι οικογένειές τους τα βγάζουν δύσκολα.
Και αυτό το χαμόγελο το χρειαζόμαστε όλοι. Μικροί και μεγάλοι.
Αγαπητοί φίλοι,
Το φετινό μας Χριστουγεννιάτικο καράβι, που υποδεχόμαστε όλοι εδώ, σηματοδοτεί τον νέο Πειραιά μας.
Που πέρασε όπως και η χώρα μας πολλές φουρτούνες. Αλλά άντεξε και έπιασε λιμάνι.
Τώρα ασφαλές και δυνατό είναι έτοιμο να ανοιχτεί για ταξίδια προόδου, ανάπτυξης, ελπίδας.
Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο.
Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα. Να ανοίξουμε τις «πόρτες» της καρδιάς μας να μπει περισσότερος Χριστός, δηλαδή αγάπη»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Πειραιά κ. Π. Μελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.  Χ. Τουμπέκης, Ευαγ. Σαρρή, Ευστ. Κωνσταντούζος, Ν. Αμοργιανός, Π. Ρέππας, Γρ. Καψοκόλης. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Π. Καλαγιά. Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Πουλικαράκος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Φύκια, Ζ. Ρούσσου, Ι. Δανιήλ, Ι. Παππάς,  οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Αττικής και Όμορων Δήμων κ. Δημήτρης Αρμενάκης, η Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου κα Μαίρη Τσανάκη, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Σωματείων.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com