Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά


Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά
Σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έχει καλέσει η Αττικό Μετρό την ανάδοχο εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ για να μπουν οι υπογραφές για την πολυαναμενόμενη επέκταση του Τραμ από το Φάληρο στον Πειραιά. Με αυτές τις υπογραφές τελειώνει και ένα σήριαλ που ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 με την δημοπράτηση του έργου.

Καθυστερήσεις, ανατροπές στην αναδοχή του έργου, δικαστικές μάχες είχε το μενού για να ολοκληρωθεί τελικά με επιτυχία η δημοπράτηση της κατά 5,4 χιλιόμετρα επέκτασης του Τραμ, της πρώτης μεγάλης επέκτασης του μέσου στην Αθήνα από το 2004 όταν έκανε τις πρώτες του βόλτες στην πόλη.

Η εταιρεία κατασκευής θα ακολουθήσει το πετυχημένο μοτίβο κατασκευής που υπήρξε και στην μικρή επέκταση προς Βούλα, δηλαδή τοποθετώντας προκατασκευασμένα τμήματα τροχιόδρομου. Με αυτή τη μέθοδο ελαχιστοποιείται ο χρόνος κατασκευής και η όχληση του δρόμου ενώ και το κόστος συμπιέζεται αρκετά.

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε πόλη-κόλαση θα μετατραπεί ο Πειραιάς καθώς τα έργα Τραμ θα «φάνε» λωρίδες κυκλοφορίας σε μία πόλη που το κυκλοφοριακό χτυπάει κόκκινο και το παράνομο παρκάρισμα είναι δεδομένο. Στόχος είναι η μονή γραμμή να καταλάβει μία από τις λωρίδες «παρκαρίσματος» ενώ με την μονοδρόμηση των δρόμων διέλευσης του Τραμ θα δημιουργηθεί μία νέα πραγματικότητα στα κυκλοφοριακά δεδομένα του Πειραιά. Το σίγουρο είναι πως οι οδηγοί από τον Ιανουάριο πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Από τους σταθμούς που θα δημιουργηθούν οι σημαντικότεροι θα είναι (προς Πειραιά):
  • η στάση Λαμπράκη που θα εξυπηρετεί το Πασαλιμάνι , το εμπορικό κέντρο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • η στάση Δημοτικό Θέατρο που θα είναι σταθμός σύνδεσης με τον μελλοντικό σταθμό του Μετρό  (που βρίσκεται επίσης υπό κατασκευή)
  • η στάση Ακτή Ποσειδώνος που θα βρίσκεται 100 μέτρα από τους σταθμούς του Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακού.

Έχει υπολογισθεί πως η απόσταση Φάληρο-Ακτή Ποσειδώνος (πλησίον σταθμών Μετρό) θα διαρκεί μόνο 8 λεπτά. Συνολικά θα χρειαστούν 25 μήνες για την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και 2-3 μήνες δοκιμών μέχρι να παραδοθεί σε χρήση το νέο τμήμα του δικτύου. Οι πρώτοι επιβάτες αναμένεται να μπουν στα Τραμ την Άνοιξη του 2015.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com