Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Κτίριο θανάτου τα δικαστήρια του Πειραιά


   Όταν σύρονται στα δικαστήρια μαγαζάτορες (και σωστά) επειδή το κουτούκι τους δεν διαθέτει «πόρτα κινδύνου», όταν δεν δίνουν άδειες λειτουργίας όλων των τύπων μαγαζιών επίσης, διασκέδασης κ.λ.π. λόγω έλλειψης δεύτερης πόρτας διαφυγής, τότε είναι προκλητικό το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά να εξαιρείται, και να μην διαθέτει «πόρτα κινδύνου».
Καλά διαβάσατε φίλες και φίλοι αναγνώστες.
   Η εφημερίδα «ΠΕΙΡΑΙΑΣ», αποκαλύπτει ότι στο κτίριο που στεγάζονται τα δικαστήρια Πειραιά, στην οδό Σκουζέ, υπάρχει μόνο η κεντρική είσοδος, και καμιά άλλη βοηθητική πόρτα δεν υπάρχει σε περίπτωση κινδύνου.
   Ακόμα και τα μεγάλα παράθυρα του πρώτου και του δεύτερου ορόφου που βλέπουν σε κοινόχρηστο χώρο, είναι ασφαλισμένα με βαριές σιδεριές, για τον φόβο απόδρασης των κρατουμένων (άλλο αν οι κρατούμενοι φεύγουν σαν κύριοι από τις πόρτες), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μα καμία έξοδος διαφυγής.
   Είναι γνωστό, ότι, στα δικαστήρια Πειραιά, καθημερινά υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Δικαστές, δικηγόροι, εργαζόμενοι στα γραφεία, αστυνομικοί και εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται να δικαστούν ή να παραστούν «μάρτυρες», συγγενείς τους κ.λπ.
   Σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, ή οποιουδήποτε άλλου βίαιου γεγονότος, εντός του κτιρίου, όλοι αυτοί θα θελήσουν να βγουν από το κτίριο, από μια κεντρική σκάλα που υπάρχει, και κυρίως να βγουν έξω από την μοναδική πόρτα που υπάρχει, την κύρια είσοδο, που βρίσκεται επί της Σκουζέ.
Το σενάριο αυτό, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι εφιαλτικό.
   Όσοι καταφέρουν να φτάσουν στην είσοδο, και δεν ποδοπατηθούν βρίσκοντας τον θάνατο στις σκάλες, θα φρακάρουν ένα μέτρο, πριν από αυτή, αποκλείοντάς την, με απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων.
   Κι όλα αυτά, γιατί τόσες δεκαετίες, δεν φρόντισε κανείς από τους υπεύθυνους για την δημιουργία «εξόδου κινδύνου». Ίσως, επειδή σταθήκαμε τυχεροί, και σαν πόλη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Αλλά και η τύχη κάποτε εξαντλείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com