Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

«Η αγορά του Πειραιά, αποχεραιτά το τελευταίο δώρο των Χριστουγέννων»          Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, κατόπιν της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, (ΦΕΚ 246/18.12.12 άρθρο 4) σύμφωνα με την οποία «επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των ρυθμίσεων του άρθρου 6 του Β.Δ. 748/1966 και του άρθρου 1 του Β.Δ. 750/71, όπως αυτά ισχύουν, η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των παντός είδους καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, εντός του προβλεπομένου ωραρίου και τηρουμένων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας», ανακοίνωσε στα μέλη του τα εξής:

«Για τον εμπορικό κόσμο, το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς παραμένει αδιαπραγμάτευτο και θεωρούμε, ότι οι λόγοι που προβάλλονται περί τόνωσης της αγοράς και  διευκόλυνσης των καταναλωτών, σε καμία περίπτωση δεν  ευσταθούν και εξακολουθούμε να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια πλήρους κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Εντούτοις, δεδομένης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και αναλογιζόμενοι τον υπαρκτό και διαρκή θεμιτό ανταγωνισμό της αγοράς και την ανάγκη εξυπηρέτησης του καταναλωτή για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, προτείνουμε να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα  του Πειραιά την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ.».
 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com