Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Κρίσιμη αυτή η Παρασκευή για τη τύχη του Δημοτικού Θεάτρου

IMG_0180
Η προφητεία των Μάγια λέει ότι θα καταστραφεί …ο κόσμος την Παρασκευή, αλλά εδώ στον Πειραιά μάλλον θα αλλάξει ο κόσμος. Στα σοβαρά τώρα, η  Παρασκευή είναι η ημέρα από την οποία μπορεί να μετρά κανείς την σύγχρονη περίοδο του Δημοτικού Θεάτρου.
Κατ’ αρχήν την απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ υπ. Παιδείας και Πολιτισμού, Περιφέρειας, δήμου Πειραιά και Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου για τη λειτουργία του Δημοτικού. 
Επί της ουσίας ο δήμος πλέον παραλαμβάνει το σύμβολο του, εκ βάθρων ανακαινισμένο, και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να του επιφυλάξει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας του, των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί κι οπωσδήποτε μακριά από την διαχείριση που είχε την δεκαετία του ΄90 όταν είχε μετατραπεί σε αίθουσα – καταφύγιο εκδηλώσεων κάθε πικραμένου – μέχρι κι αθλητικά σωματεία έκοβαν τις πίτες τους εκεί…
Από την άποψη αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον η σύνθεση της εφορείας Δημοτικού Θεάτρου που έχει εξαγγείλει ότι θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Πειραιά και η οποία θα αναλάβει την διαχείριση του «στολιδιού».
Την ίδια μέρα την Παρασκευή, λίγο νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, το Λιμάνι της Αγωνίας δίνει συνέντευξη Τύπου (στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) παρουσιάζοντας τα πορίσματα μιας Ημερίδας που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάιο ακριβώς για το Δημοτικό. Τότε, στην Ημερίδα του Λιμανιού είχαν παραβρεθεί «θεατράνθρωποι», όπως οι Γ. Χουβαρδάς, Β. Παπαβασιλείου, Β. Θεοδωρόπουλος, Β. Αρδίτης, Σ. Λιβαθινός, Θ. Παπαγεωργίου, Τ. Τζαμαργιάς κά που κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να λειτουργήσει και να αναδειχτεί σε σημείο πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και σημείο αναφοράς για την πόλη και το λιμάνι του Πειραιά το «στολίδι» του.
Εν τω μεταξύ μια γεύση, έστω και εξωτερική, της ομορφιάς του Δημοτικού Θεάτρου πήραν οι Πειραιώτες που βρέθηκαν στην «υποδοχή» του μικρού φωτισμένου καραβιού των ναυτοπροσκόπων που έστησε ο δήμος Πειραιά στον χώρο μπροστά του. Στην ωραία και ζεστή αυτή τελετή το βράδυ της Τρίτης τραγούδησαν τα μικρά παιδιά της χορωδίας της Γεωργίας Χατζημανωλάκη (φωτο)

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com