Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Προϋπολογισμός 2013-Οικονομικό Συμβούλιο 21-12-2012


   Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το Οικονομικό Συμβούλιο του δήμου για τον προϋπολογισμό του 2013. Η συνεδρίαση διήρκησε σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες γεγονός που προκάλεσε ένταση και νευρικότητα σε πλειοψηφία και αντιπολίτευση. Εκτός του προϋπολογισμού εξίσου σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.
  Ο δήμαρχος, κ. Β.Μιχαλολιάκος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον οικονομικό αντιδήμαρχο κ. Τουμπέκη και τον πρώην οικονομικό αντιδήμαρχο κ. Κάρλες για το έργο τους  ενώ τόνισε πως την επομένη χρονιά όλοι μαζί θα επιτύχουν ακόμη περισσότερα, στο φλέγον κομμάτι των οικονομικών. Όσον αφορά το Δημοτικό Θέατρο δήλωσε πως η παράταξη του και οι υπόλοιπες παρατάξεις θα πρέπει να συμφωνήσουν σε τρία πράγματα , πρώτον την θέσπιση καλλιτεχνικού διευθυντή, δεύτερον  την διαμόρφωση ενός αυθεντικού Δημοτικού Θεάτρου ενώ τέλος οτι θα πρέπει να το διαχειρίζονται άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού μόνον.
  Ο κ. Μίχας ωστόσο, ήρθε να αντιταχθεί στα λεγόμενα του δημάρχου λέγοντας πως η χρονιά που έρχεται θα είναι μια από τις χειρότερες για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς θα έρθουν κι άλλες περικοπές που θα την κάνουν ακόμα πιο αδύναμη. Τόνισε μάλιστα πως δεν βλέπει πουθενά αυτόν τον οργασμό έργων  για τον οποίο μιλά ο δήμαρχος ενώ σε σφοδρή επίθεση του είπε πως στις επόμενες εκλογές «ούτε ο ίδιος δεν θα δει την ψήφο του». Στα ίδια επίπεδα και η κ.α Παντελάκη με τον κ. Καρδαρά οι οποίοι συμφώνησαν πως το 2013 θα είναι μια από τις πιο μαύρες χρονιές, ενώ χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό , μη ειλικρινή, μη δίκαιο και ούτε κοινωνικά αλληλέγγυο.
  Ο οικονομικός αντιδήμαρχος , από το βήμα παρουσίασε συνοπτικά τον προϋπολογισμό , που είχαν όλοι στα χέρια τους, έναν προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτήρισε σφιχτό,χωρίς μεγάλα λόγια και νούμερα. «Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα νοικοκυρεμένα έχοντας να αντιμετωπίσουμε την κρίση ,τις περικοπές και τα σπασμένα από προηγούμενες διοικήσεις» πρόσθεσε.
  Το επόμενο θέμα ήταν το Δημοτικό Θέατρο. Όλοι συμφώνησαν πως πρέπει η επαναλειτουργία του να γίνει με όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερο τρόπο , έναν τρόπο που να τιμά τον όγκο της ιστορίας που κουβαλά. Σχετικά με αυτό επισημάνθηκε πως πρέπει να ορισθεί με προσοχή και έρευνα ο καλλιτεχνικός διευθυντής  και παράλληλα να υπάρχει οργανόγραμμα. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Σιγάλας, μίλησε επ’ αυτού δηλώνοντας μάλιστα πως αν το Δημοτικό Θέατρο δεν λειτουργήσει  όπως πρέπει  ο ίδιος θα παραιτηθεί.
  Από την αρχή της συνεδρίασης πολλοί ήταν οι Δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο διότι τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν  πολύ σοβαρά και έχριζαν μιας διεξοδικότερης συζήτησης και η συγκεκριμένη ημέρα δεν το επέτρεπε , λόγω εορτών καθόσον το κλίμα ήταν κάπως πιο ανάλαφρο.
   Πάντα το Δημοτικό Συμβούλιο βέβαια θυμίζει λίγο πολύ παιδικό σταθμό, το catering όμως που θα ακολουθούσε μετά έκανε πολλούς να χάσουν την συγκέντρωση τους…..


mellon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com