Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε 20ημερη απεργία Τεχνικών στο Κανάλι 1«Νεκρώνει» για 20 ημέρες το «Κανάλι 1» μετά από την απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας να προχωρήσει στην έναρξη απεργίας από τις 6 το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί της 14ης Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕΡ η 20ημερη απεργία προκηρύχθηκε«απαντώντας στην συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» να παραστεί στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ ως ορίζει ο Νόμος».

Η απεργία πραγματοποιείται με τα εξής αιτήματα:
1.    Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2012, του μηνός Αυγούστου 2012, του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, του μηνός Οκτωβρίου 2012 και του μηνός Νοεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου 2012 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης του ραδιοσταθμού.
2.    Την επιστροφή στην εργασία τους των έξι συναδέλφων μας τους οποίους παρανόμως και καταχρηστικώς δήλωσαν ότι: «απολύουν» εν μέσω απεργιακών μας κινητοποιήσεων κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας ΣΣΕ μας και επειδή απεργούν διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα που τους χρωστά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού, ενώ επιπροσθέτως διώκεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό.
3.    Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Δεκέμβριο 2011 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (11 μήνες) 924 ευρώ.

Η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
•    Καλούμε τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργασιακού εξανδραποδισμού των επί πολλά έτη εργαζομένων στο Κανάλι 1
•    Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να αποπληρώσει αμέσως τα χρωστούμενα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά και να προσπαθήσει για την οικοδόμησή του και όχι για την αποδόμησή του.
•    Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να σταματήσει να διαχειρίζεται και να κατακρατεί παρανόμως τις συνδρομές των μελών μας προς την ΕΤΕΡ για πάρα πολλούς μήνες.

PIREAS2DAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com