Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO-HP: Tα μυστικά του "mega" ντιλ

Τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία γενικότερα, και όχι μόνο για τις εμπορευματικές μεταφορές, θα σηματοδοτήσει η ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Cosco και της Hewlett-Packard, που επισημοποιήθηκε χθες, με τις ευλογίες του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Πρόκειται για πραγματικό μεγάλο deal, το οποίο θα έχει ωφέλειες τόσο για την Cosco, όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η διοίκηση της οποίας «κυνήγησε» με μεγάλη επιμονή και τελικά πέτυχε να προχωρήσει αυτό που πριν από λίγο καιρό φάνταζε απίθανο. 

Δηλαδή, ο κολοσσός της Hewlett-Packard να επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εισόδου των προϊόντων του για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. 

Η HP έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με το terminal της COSCO στον Πειραιά (PCT) για την εγκατάσταση στην Ελλάδα, έως το τέλος του έτους, σημαντικών δραστηριοτήτων της παγκόσμιας εφοδιαστικής της αλυσίδας. Έως τώρα τα προϊόντα της εταιρείας διακινούνταν μέσω του λιμανιού του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Ωστόσο, η επιλογή του Πειραιά προκρίθηκε για επιχειρησιακούς αλλά και για οικονομικούς λόγους. 

Μερίδιο από μια πίτα 50 δισ. δολαρίων
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η εγκατάσταση στον Πειραιά του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική, ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com