Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία το ΔημοτικόΣτη δημιουργία Εφορίας που θα λειτουργεί για…λογαριασμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος. Έτσι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια όπως ανέφερε, καθώς με βάση τα μνημόνια, απαγορεύεται η ίδρυση νέων οργανισμών στο Δημόσιο.
Η εφορία θα ενταχθεί στον ΟΠΑΝ κι έτσι θα λειτουργήσει το Δημοτικό Θέταρο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το αργότερα με το έμπα του καινούργιου χρόνου.
Παράλληλα ο κος Μιχαλολιάκος μίλησε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ο Πειραιάς έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Πιο αναλυτικά, η συνέντευξη του Δημάρχου.
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψουμε την Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και πριν το τέλος του χρόνου να έχει παραδοθεί το Δημοτικό Θέατρο.

Φορέας του Δημοτικού Θεάτρου θα είναι ο Δήμος και όταν λέμε ο Δήμος, δεν εννοώ ότι θα τον κάνει ο Δήμαρχος. Ως γνωστόν, καινούργιος φορέας απαγορεύεται να ιδρυθεί και αυτό είναι σωστό. 

Έχουμε τον ΟΠΑΝ, (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας). Αυτός θα είναι ο φορέας. Θα δημιουργηθεί Εφορεία Δημοτικού Θεάτρου, όπου θα υπάγεται στον Ο.Π.Α.Ν.. Θα είναι Πρόεδρος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και προσωπικότητες του πολιτισμού, που θα υποδειχθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και πιθανόν και μια μειοψηφία από το Υπουργείο Πολιτισμού», τόνισε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια σειρά από έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, λέγοντας: 

«Εδώ υπάρχει μια σειρά από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Σε δεκαεπτά ημέρες από σήμερα αναρτάται η Διακήρυξη, για την αξιοποίηση στο φάντασμα του Πύργου, στο κουφάρι της Ραλλείου, της Βίλλας Ζαχαρίου και στα δύο μεγάλα κτήματα στη Ρετσίνα.

Ο Πειραιάς μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα για το Μετρό, το οποίο καλωσορίζουμε στην πόλη του Πειραιά, θα προχωρήσουμε σε εικαστικές παρεμβάσεις σε όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες. 

Προχωράμε ήδη στην ανάπλαση του κτήματος Δηλαβέρη και στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που θα δημιουργήσουμε ένα πρότυπο πάρκο και παιδότοπο.

Στην οδό Μητρώου, σε ένα ξεχασμένο οικόπεδο του ΟΣΚ, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένας σκουπιδότοπος, ολοκληρώνουμε τις επόμενες μέρες, μια νέα παιδική χαρά.

Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες, θα έχουμε κλείσει και την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από το ΣΕΦ στο Μικρολίμανο. Αυτό θα φέρει στον Πειραιά αναπτυξιακά έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην έκθεση για το λάδι και την ελιά που διοργανώνουμε. Δεν είναι τυχαία η επιλογή να παρουσιάσουμε αυτό το δώρο Θεού. Αυτό το χρυσάφι που ο δημιουργός «χάρισε» στην Ελλάδα μας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com