Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

"Φωτογραφικός" διαγωνισμός για το Bowling!«Φωτογραφικούς» και απαράδεκτους χαρακτήρισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τους όρους διακήρυξης που διαμόρφωσε η διοίκηση του δήμου για τη μίσθωση του πρώην «Bowling» στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Για το συγκεκριμένο κατάστημα – φιλέτο, συνολικής έκτασης 1.651,74 τ.μ.,που είναι ξενοίκιαστο εδώ και πολλούς μήνες, υπήρχε σύμφωνη γνώμη των περισσότερων παρατάξεων προκειμένου να αξιοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών του δήμου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Ωστόσο, αν και η διοίκηση του δήμου είχε προχωρήσει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην σύνταξη των όρων διακήρυξης από τον περασμένο Γενάρη, δέκα μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 2/10 προχώρησε σε αιφνίδια τροποποίησή τους εισάγοντας απαράδεκτες και πρωτοφανείς διατάξεις «φωτογραφικού χαρακτήρα».

Ειδικότερα όπως καταγγέλθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο :
•    Στο άρθρο 6 μπήκε ο πρωτοφανής όρος ότι ο πλειοδότης πρέπει να έχει 10ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και να συνιστά προσωπικότητα ευρύτερου κύρους
•    Στο άρθρο 9 μπήκε ο όρος ότι ο πλειοδότης θα πρέπει να φέρει πρόταση που θα τον δεσμεύει ότι θα προχωρήσει σε εργασίες ύψους 500.000 € για την ανακατασκευή του χώρου. Με ποιο τρόπο θα αποδεικνύεται αυτό δεν προσδιορίζεται.
•    Στο άρθρο 13 μπήκε όρος ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
•    Επίσης δεν γίνεται πουθενά αναφορά περί προκαταβολής μισθίων όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση μίσθωσης μέσω ανοικτής δημοπρασίας, κρεοπωλείου στη Δημοτική Αγορά του Πειραιά, η διοίκηση του δήμου είχε ζητήσει εκ των υστέρων να πληρωθούν έναντι 10 μισθώματα!

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «oι όροι διακήρυξης για τη μίσθωση του Bowling είναι πρωτοφανείς, σκανδαλώδεις και καταχρηστικοί. Περιορίζουν αυτόματα τον αριθμό των υποψηφίων συμμετεχόντων, ενώ ομολογώ ότι για πρώτη φορά βλέπω σε δημοπρασία περιοριστικό όρο που να λέει ότι θα πρέπει κάποιος να έχει 10ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Δηλαδή εάν έρθει ένας κορυφαίος επιχειρηματίας εγνωσμένου κύρους που δεν έχει ξαναασχοληθεί στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο θα τον πετάξουμε έξω από τον διαγωνισμό; Αυτά είναι απίστευτα πράγματα"

"Επαναλαμβάνω ό,τι είχα πει και για την περίπτωση της δήθεν αξιοποίησης των δύο πλαζ, Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα. Η δημοτική περιουσία είναι κτήμα των πολιτών. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός να τη διαχειρίζεται όπως θέλει. Οι Πειραιώτες βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι καθημερινά η διοίκηση Μιχαλολιάκου ολισθαίνει ολοένα και περισσότερο», κατέληξε ο κ. Μίχας

Για να διαβάσετε ολόκληρη την τροποποιημένη διακήρυξη πατήστε εδώ


πηγη pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com