Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

"Φλέρτ" Β. Μιχαλολιάκου με ΔΗΜ.ΑΡ
«Παράθυρο» συνεργασίας με την Δημοκρατική Αριστερά άφησε ανοιχτό ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μετά από την συνάντηση, που είχε, την Πέμπτη, με τη βουλευτή Μαρία Ρεπούση.

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Πειραιά με πρωτοβουλία της κ. Ρεπούση, η οποία συνοδευόταν από τον γραμματέα της Οργάνωσης Α Πειραιά της ΔΗΜ. ΑΡ Τάσο Πολυζώη.

«Τώρα, με τη Δημοκρατική Αριστερά, είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση, εφ όλης της ύλης, για τον Πειραιά μας και νομίζω ότι, βρήκαμε έναν πολύ καλό σύμμαχο και για να εμπλουτίσει με τις δικές της ιδέες, το δικό μας πρόγραμμα,  που είναι ανοιχτό για να τις υιοθετήσει και για να προχωρήσει στην υλοποίηση, όσες από τις ιδέες μας υιοθετήσει», ανέφερε, χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά μετά το τέλος της συνάντησης.

Στο ίδιο «μήκος και κύματος» και η κ. Ρεπούση υπογράμμισε στις δηλώσεις της ότι «κρατήσαμε ότι θα είμαστε σε επαφή, για να συμβάλουμε και εμείς από τη δική μας τη μεριά, για να βοηθήσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής».

Η συνάντηση

Στην διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τη κ. Ρεπούση και το γραμματέα της οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ για το οξύ οικονομικό πρόβλημα του δήμου και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής προς την πολιτεία, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα ο δήμος προτίθεται να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα της πόλης.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, καθώς  οι χορηγούμενοι πόροι διατίθενται για την αποπληρωμή δανείων που είχαν συναφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου.

Η βουλευτής από τη μεριά της υπογράμμισε την παρακμή της πόλης και την αναγκαιότητα να υπάρξουν πολιτικές και να ληφθούν μέτρα για το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση με τη δημιουργία δημοτικών χώρων, τη διατήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου, τη σύνδεση του λιμανιού με την πόλη και το άνοιγμα του προς αυτήν, τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή.

Ειδικότερα η Μαρία Ρεπούση αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, να διαφημιστούν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, αλλά και την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η τουριστική ταυτότητα της πόλης με σκοπό να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και όχι απλό διαμετακομιστικό κόμβο.

Η ίδια συμφώνησε με το Δήμαρχο για την ανάγκη να παραμείνει και να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά και να μη μεταφερθεί σε άλλο σημείο, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε πρώτον οι επισκέπτες να παραμένουν στην πόλη και δεύτερον να έχουν εύκολη πρόσβαση μέσω δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς στους όμορους δήμους.

Τέλος, η κ. Ρεπούση χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες που διατίθεται να αναλάβει ο Δήμαρχος για την αξιοποίηση της Βίλας Ζαχαρίου, -πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία εκεί Μουσείου Ιστορίας της Πόλης του Πειραιά-, του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, του κτίσματος της Ραλλείου και του Πύργου του Πειραιά, και συμφώνησε με το δήμαρχο Πειραιά για την ανάγκη να παραχωρηθεί στο Δήμο η αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων.

Σε ανακοίνωση της βουλευτού η συζήτηση χαρακτηρίστηκε ως γόνιμη και επισημάνθηκε ότι «η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση εξέφρασε την πρόθεση της να συνδράμει το έργο της δημοτικής αρχής με όποιο τρόπο μπορεί κοινοβουλευτικά, ώστε ο Πειραιάς να αποκτήσει πάλι ζωή, ταυτότητα, κοινωνική συνοχή, να γίνει πιο φιλικός στου δημότες αλλά και προς τους επισκέπτες του. Υπήρξε συμφωνία και από τις δύο πλευρές για την ανάγκη προσδιορισμού των συνόρων της πόλης και την επανένωση του με τα φυσικά του όρια, τη θάλασσα. «Ο Πειραιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη θάλασσα και δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή».

Δηλώσεις

Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε τα εξής:
"Τώρα, με τη Δημοκρατική Αριστερά, είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση, εφ όλης της ύλης, για τον Πειραιά μας και νομίζω ότι, βρήκαμε έναν πολύ καλό σύμμαχο και για να εμπλουτίσει με τις δικές της ιδέες, το δικό μας πρόγραμμα,  που είναι ανοιχτό για να τις υιοθετήσει και για να προχωρήσει στην υλοποίηση, όσες από τις ιδέες μας υιοθετήσει. Η Δημοκρατική Αριστερά, νομίζω ότι τις υιοθετεί όλες, γιατί είναι ένα πρόγραμμα Πειραιωκεντρικό, που δεν έχει μπόλιασμα καθόλου κομματικών σκοπιμοτήτων.
Ο Πειραιάς έμεινε πίσω στην ανάπτυξη για τέσσερις δεκαετίες.
Είναι καιρός να τρέξουμε και όχι μόνο να «μοιρολογιόμαστε» στις καφετέριες, για το τι δεν έγινε, αλλά να κρίνουμε αυτό που γίνεται.»

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Μαρία Ρεπούση, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, εγώ ως Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γραμματέας μας κ. Τάσος Πολυζώης και ο Επιστημονικός μου συνεργάτης κ. Άνθιμος Χατζηβασιλείου. Κάναμε μία συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα της πόλης. Ο Δήμαρχος μας παρουσίασε όλο το πρόγραμμα που έχει, επίλυσης των μεγαλύτερων προβλημάτων που έχει ο Πειραιάς και κρατήσαμε ότι θα είμαστε σε επαφή, για να συμβάλουμε και εμείς από τη δική μας τη μεριά, για να βοηθήσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής.»

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com