Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πειραιας - προορισμος κρουαζιερας - Οχι πολη τρανζιτΤην ένταξη του Πειραιά στον χάρτη της κρουαζιέρας και δι’ αυτού την ανάδειξη του σε τουριστικό προορισμό θέτει ως στόχο της δημοτικής του αρχής ο Β. Μιχαλολιάκος. Με μία «φιλόδοξη ρητορική» (μιλώντας στο Κ- 1), ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού αποκάλυψε το όραμα του για την ανάδειξη των αξιοθέατων που μπορεί να επισκέπτονται οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη, που θέλει να μετατρέψει σε «προορισμό» κι όχι «πόλη – τράνζιτ».
«Δεν λαμβάνει τον Πειραιά  υπόψη του κανένα γραφείο οργάνωσης κρουαζιέρας στο εξωτερικό. Το χρησιμοποιούν μόνο ως λιμάνι άφιξης για να φύγουν κατευθείαν για την Αθήνα. Και το μόνο που τους απασχολεί είναι η βραδύτητα της μεταφοράς. Γιατί δεν έχουν κάτι να επισκεφθούν. Δεν τους το έχουμε δείξει. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο δεν έχει χώρο να παρκάρουν τα πούλμαν. Με εντολή μου θα απαγορεύεται η στάθμευση οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου, αριστερά και δεξιά του δρόμου, για να μπορούν να παρκάρουν τα πούλμαν και μόνον», είπε χαρακτηριστικά. Και εξήγγειλε πως  μελετάται η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ενυδρείου, ώστε και τα παιδιά «να  μαθαίνουν τον πλούτο του βυθού, στο φυσικό του χώρο στην Ελλάδα, που είναι ο Πειραιάς», όπως  τόνισε .
Παράλληλα ο Β. Μιχαλολιάκος επανέλαβε την άποψη του ότι ουσιαστικά  πρέπει να υπάρχει ενιαία διοίκηση πόλης και λιμανιού.
«Είναι νοσηρή αυτή η κατάσταση: Άλλη διοίκηση για το λιμάνι και  άλλη για την πόλη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «το λιμάνι είναι κομμάτι της πόλης, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, η πλατεία Κοραή». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του επανέλαβε την δέσμευση του ότι «αυτά τα πανύψηλα κάγκελα που χωρίζουν την πόλη μας από το λιμάνι θα πέσουν. Κι αν πρέπει να υπάρχει μια Ανώνυμη Εταιρεία που να διοικεί λιμενικές δραστηριότητες, αυτές θα περιοριστούν αυστηρά στις λιμενικές δραστηριότητες. Τι δουλειά έχει να υπάρχει εμπορική δραστηριότητα ή άλλη δραστηριότητα πάνω στο έδαφος της πόλης από άλλη διοίκηση εκτός Δήμου; Θα πέσουν τα κάγκελα και θα πάνε τα σύνορα της πόλης εκεί που είναι η φυσική τους θέση: η θάλασσα», υπογράμμισε.
Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για τον ρόλο που διεκδικεί να έχει στα πράγματα συνολικά της πόλης και του λιμανιού ο Β. Μιχαλολιάκος επανήλθε στην προεκλογική του ιδέα για κατασκευής σήραγγας από το λιμάνι στο ΣΕΦ , υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης  έχουν αντιληφθεί τη σημασία του έργου και μελετούν τη δυνατότητα χρηματοδότησης του.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com