Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

"Να γίνει επανέλεγχος στα μεγάλα έργα του ΟΛΠ"
«Να διενεργηθεί οικονομικός επανέλεγχος για όλα τα μεγάλα έργα και για όλες τις μεγάλες προμήθειες των τελευταίων ετών, από ανεξάρτητο θεσμικό φορέα, πέρα από τους Ιδιώτες Συμβούλους Συντονισμού Έργων και Ποιοτικού Ελέγχου Έργων, που θα προσλάβει ο ΟΛΠ».

Αυτό ζητάει μεταξύ άλλων η Νέα Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων ΟΛΠ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την γνωστή υπόθεση της υπερτιμολόγησης των έργων κατασκευής και προέκτασης της προβλήτας Ι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παραπάνω συνδικαλιστικής παράταξης έχει ως εξής:

Είναι πλέον γνωστή, από τα δελτία τύπου του ΟΛΠ, η υπόθεση της υπερτιμολόγησης των έργων κατασκευής και προέκτασης του προβλήτα Ι. Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από διοικητική έρευνα και ΕΔΕ, διαπιστώθηκαν λανθασμένοι συντελεστές αναθεώρησης μεγαλύτεροι των πραγματικών, με συνέπεια να έχουν προκύψει οικονομικές διαφορές σε βάρος του ΟΛΠ ύψους 6.785.627 ευρώ, τις οποίες, οι ανάδοχες εταιρείες, αποδέχτηκαν και συμφώνησαν να καταβάλουν, πλέον τόκων και ΦΠΑ.
Το Δ.Σ./ΟΛΠ στις 16/7/2012, το οποίο συνεδρίασε και συζήτησε την πειθαρχική διάσταση του θέματος, βάσει της ΕΔΕ, αποφάσισε την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε στελέχη του ΟΛΠ, για βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση προχώρησε και στην απομάκρυνσή τους από τις θέσεις που υπηρετούσαν, αναβαθμίζοντας όμως ένα απ΄ αυτά σε τεχνική συμβουλευτική θέση παρά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Επειδή ο ΟΛΠ είναι Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και τα χρήματα τα οποία διαχειρίζονται οι εκάστοτε  Διοικήσεις, είναι χρήματα του ελληνικού λαού, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν τον Οργανισμό δηλώνουμε παρόντες, συζητώντας κριτικά και με εποικοδομητική διάθεση τις αποφάσεις της Διοίκησης, υπερασπιζόμενοι τη δικαιοσύνη και την ακριβοδίκαιη απόδοση εμπεριστατωμένων ευθυνών. Για το λόγο αυτό αναρωτιόμαστε μήπως είναι πια καιρός για αυτοκριτική, μήπως είναι καιρός να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες του Ανώτατου οργάνου της Διοίκησης, διαχρονικά, αφού αυτό ήταν που ενέκρινε τις πρόσθετες πιστώσεις για την πληρωμή των συγκεκριμένων  υπερβάσεων.
Εμμένοντας στις αρχές μας για διαφάνεια και θέσπιση κανόνων χρηστής διαχείρισης, σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, με συνεχόμενες περικοπές αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν γνωρίζουμε που διοχετεύονται και ποιον ωφελούν, απαιτούμε:
•        Να υπάρξει διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές δοσοληψίες του Οργανισμού.
•   Να θεσπιστεί αυστηρή διαδικασία ελέγχου των έργων και των προμηθειών του ΟΛΠ, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες ατασθαλίες.
•        Να διενεργηθεί οικονομικός επανέλεγχος για όλα τα μεγάλα έργα και για όλες τις μεγάλες προμήθειες των τελευταίων ετών, από ανεξάρτητο θεσμικό φορέα, πέρα από τους Ιδιώτες Συμβούλους Συντονισμού Έργων και Ποιοτικού Ελέγχου Έργων, που θα προσλάβει ο ΟΛΠ.
•        Να επιστραφούν από τον εργολάβο τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι το τελευταίο ευρώ, με αυστηρή τήρηση των όρων που συμφωνήθηκαν, χωρίς καμία παρέκκλιση.
•        Να αποσταλεί από τη Διοίκηση του ΟΛΠ τάχιστα ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ/ΟΛΠ.
Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com