Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Θερινο Σινεμα στα Βοτσαλακια (?)

Θερινό σινεμά στα Βοτσαλάκια!
 
Την διαβεβαίωση ότι μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει το θερινό σινεμά στα Βοτσαλάκια έδωσε μιλώντας στο Κανάλι -1 και στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στον δήμαρχο» ο δήμαρχος Πειραιά.
Ο Β. Μιχαλολιάκος μιλώντας στον δημοσιογράφο Ν. Παρασκευά απέδωσε την καθυστέρηση στη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «στους αντιδραστικούς, τους συντηρητικούς, εκείνους που θέλουν να κρατήσουν τον Πειραιά στο χθες», όπως χαρακτηριστικά είπε. Και πρόσθεσε ότι τώρα «είναι όλα νόμιμα, όλα είναι έτοιμα για να έχουμε και στον Πειραιά, το θερινό μας κινηματογράφο με την αύρα της θάλασσας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου αποτελούσε συμβατική υποχρέωση των επιχειρηματιών που πλειοδότησαν και ανέλαβαν την λειτουργία και αναβάθμιση των δύο ακτών του Πειραιά, στα Βοτσαλάκια και την Φρεαττύδα. Κινήσεις πολιτών όμως, μαζί με δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ως παράνομη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να την μπλοκάρει αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας.  Ετσι, όχι μόνο καθυστέρησε το όλο σχέδιο, αλλά υπήρξε και κίνδυνος να μην λειτουργήσει ο κινηματογράφος, καθώς μάλλον δεν εντάσσεται στις εμπορικές προτεραιότητες  του επιχειρηματικού σχήματος.
«Αριστερές αντιφάσεις»
Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο Πειραιάς παραμένει ο μοναδικός δήμος της ευρύτερης περιοχής χωρίς δημοτικό κινηματογράφο, οι αντιδράσεις για το όλο σχέδιο λίγο έλειψε να διαιωνίσουν την κατάσταση αυτή. Γεγονός αξιοπερίεργο μεν από πρώτη άποψη για αντιδράσεις που έχουν αριστερή αναφορά – «αριστεροί να διαμαρτύρονται για την λειτουργία δημοτικού σινεμά;» ήταν η απορία που διατυπωνόταν στην πόλη εδώ και καιρό. Από την άλλη πλευρά πάντως παράγοντες που παρακολουθούν προσεκτικά τα πράγματα της πόλης εδώ και χρόνια θύμιζαν ότι ανάλογη «αντίφαση» βρίσκει κανείς και στην προ δεκαετίας αντίδραση στην παραχώρηση σε ιδιώτη της Μαρίνας Ζέας. Τότε, μάλιστα, οι κινήσεις πολιτών πέτυχαν να μην επεκταθεί η Μαρίνα και έτσι να μην προχωρήσει στις σχετικές συμβατικές υποχρεώσεις ο επιχειρηματίας (εκβάθυνση, καθαρισμός λιμένα και πιθανά ανάδειξη αρχαίων νεώσοικων), κάτι που τον απάλλαξε, κατά ομολογία του, από μη εμπορικές επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αντίθετα να ασχοληθεί με το real estate τμήμα του όλου σχεδίου ενοικιάζοντας (παλιότερα σε εξαιρετικά υψηλές τιμές) καταστήματα διασκέδασης που υπήρχαν ή εκμεταλλευόμενος τις ασάφειες και τα κενά της σύμβασης και του νόμου να επεκτείνει την δραστηριότητα του αυτή και σε χώρους που δεν προορίζονταν για τέτοια χρήση.
Αναφερόμενος, τέλος, στις ίδιες τις παραλίες ο Β. Μιχαλολιάκος στην υποστήριξε ότι επιτέλους είναι αναβαθμισμένες, «καθαρές παραλίες, με είσοδο ελεύθερη για όλους», όπως χαρακτηριστικά είπε στην ίδια εκπομπή. Αποκάλυψε , μάλιστα ότι πήγε ο ίδιος με τα εγγόνια μου και έκανε μπάνιο, προσθέτοντας ότι ο δήμος  διεκδικεί  «γαλάζια σημαία» για τις ακτές του.
 
portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com