Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

"Ο Πειραιάς ο βασικός σταθμός κρουαζιέρας"
Μήνυμα παραμονής της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά έστειλε ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουτζούρης.

"Η κυβέρνηση όλα τα εξετάζει, αλλά είναι βασικό ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι πάντα ο βασικός σταθμός των κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας", ανέφερε ο κ. Μουτζούρης μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Η συνάντηση έγινε, την Πέμπτη και όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που κυριάρχησε ήταν το ζήτημα της μεταφοράς του λιμανιού της κρουαζιέρας στο Δέλτα Φαλήρου, για το οποίο ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά τάχθηκε αντίθετος στη μεταφορά της κρουαζιέρας από τον Πειραιά.

Ειδικότερα, ο κ. Μουτζούρης μετά από τη συνάντηση με τον δήμαρχο δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Πειραιά  κ. Μιχαλολιάκο, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και μιλήσαμε, από τη σκοπιά του ο καθένας, πως θα μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω πνοή στο λιμάνι του Πειραιά και ακόμη ειδικότερα στην κρουαζιέρα, που αναπτύσσεται στο λιμάνι  του Πειραιά.

Θυμίζω ότι εγώ, ως καθηγητής Λιμενικών Έργων στο Πολυτεχνείο, έχω μελετήσει την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, μπροστά από τους υφιστάμενους μόλους, για να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια. Είναι ένα  έργο, το οποίο νομίζω ότι θα δώσει πνοή στο λιμάνι του Πειραιά. Συζητήσαμε και σκέψεις που είχαν αναπτυχθεί, για ενδεχόμενη ανάπτυξη και πέραν του λιμανιού του Πειραιά, για υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων.

Η κυβέρνηση όλα τα εξετάζει, αλλά είναι βασικό ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι πάντα ο βασικός σταθμός των κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,  συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, στο γραφείο του, με τη Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Μαρία Ρεπούση  και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.

Παράλληλα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Ο κ. Μουτζούρης είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος Πανεπιστημιακός. Τώρα κρίνεται και στην πολιτική, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Λύσαμε ένα θέμα εν τω γενέσθαι. Δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς της κρουαζιέρας, από τον Πειραιά. Να ευχαριστήσω και την κα Ρεπούση, που ήταν παρούσα και σε αυτήν τη διευκρίνιση, που υποστήριξε και ενίσχυσε τη θέση του Δήμου. Άρα λοιπόν, μένουμε στον Πειραιά, βελτιώνουμε το λιμάνι μας,  μεγαλώνουμε το λιμάνι μας και μεγαλώνουμε προπαντός την αγκαλιά μας, ουσιαστικά και συμβολικά, για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες της κρουαζιέρας,  στην πόλη μας και στην πατρίδα μας».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πειραιά είχε συνάντηση και με τη Μαρία Ρεπούση.


pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com