Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Πειραιάς όπως... Ντουμπάι!
Ξενοδοχείο και το κτήριο του Κεράνη ονειρεύεται ο Δήμαρχος Πειραιά

Ντουμπάι ονειρεύεται τον Πειραιά από απόψεως ξενοδοχειακής υποδομής ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος! Μιλώντας στην εκπομπή «Τα παράπονα στον δήμαρχο» στο Κανάλι 1, ανέφερε ότι εκτός από τον Πύργο και την Ράλλειο, θα πρέπει να γίνει ξενοδοχείο και το κτήριο του Κεράνη.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Υποστηρίζω με πάθος, να γίνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Θέλω να δώσουμε ζωή στις περιοχές εκείνες της πόλης μας, οι οποίες είναι και παραδοσιακές και πανέμορφες. Ο Πειραιάς είναι η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος. Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο. Έχουμε έναν τεράστιο πλούτο να αξιοποιήσουμε.
Δεν είμαι ηττοπαθής, ούτε μεταφέρω τις ευθύνες μου σε άλλους. Κάναμε λάθη, ως κράτος, ως κυβερνήσεις. Καιρός είναι να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να επαναδιεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί η Ελλάδα, με όλα της τα λάθη, είναι και σήμερα υπερδύναμη πολιτισμού για όλη την Ευρώπη και η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία.

Άρα λοιπόν, είτε εμπλέκονται τράπεζες είτε εμπλέκονται οποιοιδήποτε άλλοι ιδιώτες, καιρός είναι, να ασχοληθεί το επιχειρηματικό κεφάλαιο, να επενδύσει και να κάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην καρδιά της πόλεώς μας. Να αναδείξει περιοχές οι οποίες εγκαταλείφθηκαν. Εκεί, υπάρχουν φθηνές στέγες, από εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Έχουμε όραμα και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών ταμείων.

Ο Πειραιάς θα κάνει ξενοδοχεία. Ενδεχομένως ο Πύργος να γίνει ξενοδοχείο 5 αστέρων ή η πρώην Ράλλειος, να γίνει ξενοδοχείο 5 αστέρων. Φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε ζωή στην πόλη μας.

Τα τελευταία δέκα, είκοσι χρόνια, ο Πειραιάς φθίνει, ο πληθυσμός του μειώνεται, ο συντελεστής γήρανσης αυξάνεται, τα παιδιά φεύγουν, τα ζευγάρια παντρεύονται και πάνε Μοσχάτο ή Καλλιθέα ή Κερατσίνι ή οι πλουσιότεροι πάνε Γλυφάδα, Βάρκιζα, Εκάλη.

Εμείς θέλουμε να καλέσουμε τα παιδιά του Πειραιά, να επιστρέψουν στον Πειραιά. Μαζί να τον αναγεννήσουμε. Μαζί να του ξαναδώσουμε τη χαμένη του αίγλη, τη χαμένη του αρχοντιά. Ο Πειραιάς έχει ζωή, έχει μέλλον».

πηγη pireas2day.gr

1 σχόλιο:

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com