Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Διυπουργική για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

dimotiko_theatro_pirea
Διυπουργική σύσκεψη για τον τρόπο λειτουργίας, την θεσμική μορφή του φορέα που θα το λειτουργεί και κυρίως για την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για όλα αυτά οργανώνεται στις 22 Αυγούστου στο δημαρχείο του μεγάλου λιμανιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet στην σύσκεψη που οργανώνει ο δήμαρχος Πειραιά θα συμμετάσχουν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης,ο υφυπ. Πολιτισμού Γ. Ιωαννίδης, η γεν. γραμματέας του υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη κ.α
Πρόθεση του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι η ανάληψη από την πλευρά της Πολιτείας της ευθύνης που της αναλογεί για την λειτουργία του μοναδικού αυτού νεοκλασικού μνημείου, που είναι το ισχυρότερο σύμβολο του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή Πειραιά έχει υπολογίσει ότι το λειτουργικό κόστος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα φτάσει - αν δεν ξεπεράσει- το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Ποσό που είναι αδύνατον να εξασφαλίσει ο ούτως η άλλως υπερχρεωμένος δήμος Πειραιά - για του λόγου το αληθές ας σημειωθεί πως ο δήμος αυτή τη στιγμή έχει οικονομικά διαθέσιμα που μετά βίας καλύπτουν την λειτουργία του και την μισθοδοσία του προσωπικού μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αυτός, άλλωστε, είναι κι ένας από τους κυριότερους λόγους που φέρνουν να (επαν)εξετάζεται σοβαρά από όλες τις πλευρές η λύση της λειτουργίας του Θεάτρου υπό την ευθύνη φορέα όχι αποκλειστικά δημοτικού, χωρίς να αποκλείεται η και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στο κεφαλαιώδους σημασίας για τον Πειραιά αυτού θέματος.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com