Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Το τραμ ξεκινάει για Πειραιά μέχρι τέλος του 2012
Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ξεκινήσουν τα έργα της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά.

Αυτό ανακοίνωσε, την Τρίτη, σε συνέντευξη τύπου ο  υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης εξαγγέλλοντας «πακέτο» μεγάλων έργων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη.

Στο  «πακέτο» περιλαμβάνονται τρία σημαντικά έργα για τον Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις των οχημάτων αλλά και έργα σε περιφερειακά λιμάνια.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Χατζηδάκης:
•Η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί  τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο υπουργός ΑΝΥΠ υπογράμμισε ακόμα ότι η επέκταση της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα που θα συνδέει το Χαϊδάρι με τον Πειραιά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει για τον Πειραιά η υπουργική δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να έχει επαναδημοπρατηθεί το τμήμα Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Σε ότι αφορά τα λιμενικά έργα ο υπουργός αναφέρθηκε σε έργα στα λιμάνια- πύλες της Δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα αλλά και σε έργα για το Λαύριο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης:
•Η Β΄ Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούλιο του 2013 και η Γ΄ Φάση τον Οκτώβριο του 2016.
•Ο Λιμένας Πατρών πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016.
•Ο Λιμένας Λαυρίου (εργασίες που αφορούν στην επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα) αναμένεται να ενταχθεί στις αρχές του 2013 και να ολοκληρωθεί εντός της προγραμματικής περιόδου.


pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com