Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

12 εκ. για τη Ράλλειο!

ralleios_sxoli
Στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ εντάχθηκε με 12 εκ. ευρώ η κατασκευή της Ραλλείου Σχολής . Η εξέλιξη αυτή για την οποία πιστώνονται  οι πολιτικές ηγεσίες  τόσο του υπ. Παιδείας και Πολιτισμού και  του υπ. Ανάπτυξης, αλλά και  του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Πειραιά, θεωρείται πως βάζει –επιτέλους- τέλος σε μια εκκρεμότητα δεκαετιών για τον Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι η Ράλλειος  σχολή (Θηλέων) είχε ως Ίδρυμα ιδιόκτητο οικόπεδο και κτήριο στο κέντρο του Πειραϊκά, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, εκεί όπου σήμερα υψώνεται ένα από τα τρία γιαπιά που  κληροδότησε στην πόλη ο δήμαρχος της Επταετίας Αρ.Σκυλίτσης.
Σημειώνεται πως μετά από την «ετσιθελική» εκείνη επιλογή του δημάρχου της  Χούντας, η Ράλλειος έμεινε άστεγη, περιπλανήθηκε ως φιλοξενούμενη σε διάφορα κτήρια, και ακόμη παραμένει σε κατάσταση … λαθρομετανάστη.
Σε κάθε περίπτωση η ένταξη της κατασκευής της Ραλλείου στο ΕΣΠΑ και η εξασφάλιση 12 εκ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο (έχει δεσμευτεί οικόπεδο στην αρχή της Πειραιώς, στην Σούδα του Νέου Φαλήρου) συνιστά μια μεγάλη επιτυχία για τη Δημοτική αρχή Πειραιά.


portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com