Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Στόχος να γίνει ο Πειραιάς Home Port στη κατηγορία και να ενισχυθεί η «Ζώνη»


Την εφαρμογή όσων ισχύουν ήδη από το 2007 για την ποντοπόρο ναυτιλία και στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων έθεσαν ως κυρίαρχο αίτημα οι εφοπλιστές της κατηγορίας κατά την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κωστή Μουσουρούλη την Πέμπτη.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας

 Μικρών Αποστάσεων, υπό τον Πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη, τους Αντιπροέδρους κ. Βασίλειο Τερζή, κ. Γεώργιο Σουραβλά  το Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Αλεξανδράτο, και τον Ταμία κ. Ανδρέα Βαμβακάρη και διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες, ετέθη κυρίως το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας των πλοίων του κλάδου και ιδιαίτερα τα μικρά και μεσαία Μεσογειακά φ/γ πλοία. Ζητήθηκε δε η άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , με την επέκταση των μέτρων ελαστικοποίησης  των οργανικών συνθέσεων,  ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν το 2007  για την ποντοπόρο ναυτιλία.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε ο Πειραιάς να καταστεί Home Port, των πλοίων αυτής της κατηγορίας τα οποία κινούνται κύρια στον ευρωπαϊκό και μεσογειακό χώρο  με πολλαπλά οφέλη και  για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος .
Τέλος, έγινε αναφορά στο θέμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και στο πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση των ελλήνων ναυτικών και η προβολή της ναυτιλίας για την προσέλκυση περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα.
Κλείνοντας την συνάντηση ο υπουργός  έθεσε τον εαυτό του και το Υπουργείο στην διάθεση της Ένωσης και των μελών της και ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΕΝΜΑ κ. Σημαντώνη και τα υπόλοιπα  μέλη του ΔΣ την άμεση συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων έτσι ώστε να προσπαθήσουν από κοινού για την βελτίωση και  επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τον χώρο της Ναυτιλίας των μικρών ευρωπαϊκών αποστάσεων ,και  κυρίως των ενδο Ελλαδικών .
 
portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com