Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Συναντηση Δημαρχου Πειραια με τον Υπουργο Οικονομικων

mixaloliakos____stournaras_3
• Ικανοποίηση Β. Μιχαλολιάκου από τη συνάντηση του με Γ. Στουρνάρα
 
Εμφανώς ικανοποιημένος εξήλθε από το υπ. Οικονομικών μετά τη συνάντηση του με τον Γ. Στουρνάρα ο δήμαρχος Πειραιά, το πρωί της Τρίτης.
Ο Β. Μιχαλολιάκος μάλιστα, προσπαθώντας να εξηγήσει τα θετικά της συνάντησης, είπε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ότι πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα συνάντησε υπουργό Οικονομικών που του είπε περισσότερα «ναι», από «όχι», που συνήθως λένε σε διάφορα αιτήματα οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών.
Σύμφωνα με συνεργάτες του δημάρχου Πειραιά ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε θετικός στο «κούρεμα» του χρέους του δήμου Πειραιά , κάτι που αποτελεί πάγια θέση του Β. Μιχαλολιάκου.  Επίσης, ο υπ. Οικονομικών  συμφώνησε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ειδικός κωδικός ώστε τα όποια έσοδα του δήμου να πηγαίνουν κατ’ αρχήν για πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ επίσης έδειξε να συμφωνεί με το αίτημα του δήμου Πειραιά να μην παρακρατά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  το σύνολο των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων) που δικαιούται ο δήμος για εξυπηρέτηση οφειλών για παλαιότερα δάνεια που έχει λάβει, κάτι που οδηγεί σε διαρκή ασφυξία τον δήμο.
Το Portnet επικοινώνησε και με το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα  από όπου πληροφορήθηκε ότι δεν θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση, καθώς βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο κρίσιμος έλεγχος από πλευράς της Τρόικα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Αργότερα την Τρίτη το απόγευμα ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος επρόκειτο να συναντηθεί και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με κύριο θέμα την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κρίσιμων για την ανάπτυξη της πόλης έργων.


portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com