Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Παραχωρούνται δραστηριότητες στα λιμάνιαΗ αποκρατικοποίηση λιμανιών μέσω της διαδικασίας παραχώρησης δραστηριοτήτων φαίνεται να «κλειδώνει» μετά από τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη με τον επικεφαλής της Task Force (Ομάδα Δράσης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται υπέρ αυτής της μεθοδολογίας, με «μπούσουλα» την σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ- Cosco και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση, που έγινε, το απόγευμα της Δευτέρας 2/7, όπως είχε γράψει το Pireas2day.gr (για να δείτε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ).

Ειδικότερα, ο κ. Μουσουρούλης δέχτηκε στο υπουργείο τον κ. Ράϊχενμπαχ, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη και την επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Ζωρζέτα Λάλη.
Ο κ. Ράιχενμπαχ ενημέρωσε τον υπουργό για τις αρμοδιότητες της Task Force και το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτριος Χαλκιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλλης.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα της επανασύστασης του Υπουργείου, της δομής του και των στόχων που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Ράϊχενμπαχ ζήτησε να μάθει τους λόγους, που επέβαλαν την επανασύσταση του ΥΕΝ για να του απαντήσουν ότι η Ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας και μπορεί να έχει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο.

Λίγο αργότερα, συζητήθηκε η ενδυνάμωση των δομών του Υπουργείου προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας έργων και δράσεων για την χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, το ταμείο των εξωτερικών συνόρων, κλπ.

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, στην εθνική στρατηγική και στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των λιμένων, στη δυναμική ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο θέμα της ανεργίας, στα προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας και στη ναυτική εκπαίδευση.

Σύντομα θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας, από τεχνοκράτες του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Task Force, που θα εμβαθύνουν το πλαίσιο συνεργασίας.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com