Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Ξεσπαει μαχη Δημου Πειραια - Οικολογων

«Μέτωπο» με τους Οικολόγους Πράσινους ανοίγει η δημοτική αρχή του Πειραιά γύρω από το «καυτό» θέμα της αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων της πόλης.

Έτσι, μετά από την ανακοίνωση- καταγγελία των Οικολόγων Πράσινων (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πηγαινετε στο τελος του αρθρου) εκδόθηκε σκληρή απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πειραιά έχει ως εξής:

 «Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν ακόμη πάρει το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών. Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι παραμένουν αυθεντίες και μοναδικοί εκπρόσωποι της Οικολογίας στη χώρα. Αντί να στηρίξουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, που με έργα και όχι με λόγια, με ενέργειες για όλους τους Πειραιώτες και όχι για λίγους και συμφέροντα, προσπαθούν να «κιτρινίσουν» αν και “Πράσινοι” κάθε τι καλό.
Η αλήθεια είναι ότι:  
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους δίπλα στους πολίτες, όταν γκρεμίζαμε στην Τζαβέλα ετοιμόρροπα κτίρια και καθαρίζαμε σκουπιδότοπους, δημιουργώντας σε χρόνο ρεκόρ παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους δίπλα στους πολίτες όταν γκρεμίζαμε το «τείχος του αίσχους» απέναντι στην Πινακοθήκη του Πειραιά.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους, όταν διοργανώναμε στον Πειραιά και κάναμε  θεσμό την Ανθοκομική Έκθεση.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους όταν μοιράζαμε σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών για να καλλιεργήσουμε την οικολογική τους συνείδηση σπόρους για να φυτέψουν στα σπίτια τους.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους να έρχονται στις πρωτοβουλίες μας για την ανακύκλωση και τον καθαρισμό των πολιτιστικών χώρων και των ακτών της πόλης μας.
Αντίθετα τους είδαμε να επιχειρούν να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια υπέρ του Πειραϊκού λαού συμμαχώντας μάλιστα με ακραίες ομάδες.
Οικολόγοι τελικά δεν είναι αυτοί που απλώς το δηλώνουν για να παίρνουν λίγες ψήφους, αλλά αυτοί που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και λειτουργούν και πράττουν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αγάπη τους για το σπίτι μας, που είναι ο Πειραιάς, η Ελλάδα, ο πλανήτης μας. 
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να αυξηθεί το πράσινο, σε μια πόλη που η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι η μικρότερη σε όλη την Αττική, θα συνεχιστούν.
Θα αξιοποιήσουμε το ένα εκατομμύριο ευρώ από το «πράσινο ταμείο» για να διαμορφώσουμε το πάρκο Δηλαβέρη, το πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή και κάθε ελεύθερο χώρο που μπορεί να διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.
Θα αξιοποιήσουμε κάθε πόρους εθνικούς ή κοινοτικούς για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ήδη ο Πειραιάς αλλάζει. Και όσοι εξακολουθούν τις μοναχικές τους διαδρομές,  μένοντας προσκολλημένοι σε στερεότυπα του χθες,  λέγοντας ψέματα και επιχειρώντας να κάνουν ανέξοδη επαναστατική γυμναστική, θα συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο στις συνειδήσεις των πολιτών.»"Ναι στο πράσινο, όχι γλάστρες σε στύλους"
«Στηρίξτε και αυξήστε τους πράσινους ελεύθερους χώρους και όχι γλάστρες σε στύλους», ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από την δημοτική αρχή του Πειραιά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά με αφορμή τον απολογισμό για το 2011 της δημοτικής αρχής της πόλης εκφράζουν την έκπληξή τους «για  το πώς φαντάζεται ο δήμαρχος το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους υψηλού πρασίνου». Και καταγγέλλουν:
1. Τα σχέδια για δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης σε χώρους πρασίνου
2. Την εγκατάλειψη της πλατείας Τερψιθέας και των κήπων ώστε να προωθηθεί η «τσιμεντοποίησή της» με την κατασκευή πίστας skateboard.
3. Να διαθέσει ο δήμαρχος τα χρήματα, που υπάρχουν για βότσαλα κ.α. «σε ουσιαστική αναβάθμιση των ελευθέρων χώρων σε περιοχές υψηλού πρασίνου όπου θα επιβιώνουν από κοινού αρμονικά άνθρωποι, ζώα και πουλιά».
4.  «Η φωταγώγηση της νήσου Κουμουνδούρου(Παρασκευά) θα επηρεάσει τον μοναδικό χώρο ενδιαιτημάτων για πουλιά στον Πειραιά», με μοναδικό ωφελημένο «τον επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την παραλία Βοτσαλάκια καθιστώντας την μία έμμεση «επιχορήγηση» της επένδυσης του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Πειραιά έχει ως εξής:

Ο απολογισμός του 2011 της δημοτικής αρχής δεν μπορούσε παρά να μας αφήσει έκπληκτους για το πώς φαντάζεται ο δήμαρχος το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους υψηλού πρασίνου.

Άλλωστε η επαναφορά κάθε χρόνο των σχεδιασμών για την δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης κάτω από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου και διασκέδασης των δημοτών  και η συχνή αναφορά περί της ανάγκης δημιουργίας αυτών των σχεδίων μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πράσινο η δημοτική αρχή το βλέπει μόνο ως διακόσμηση.

Η παρουσία μας σε μία εκδήλωση της επιτροπής αγώνα για την διάσωση των κήπων της Τερψιθέας από την τσιμεντοποίηση  και του κινήματος προστασίας των ελεύθερων χώρων, στο χώρο που προορίζεται για την δημιουργία skateboard μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι εσκεμμένα δεν ποτίζονταν ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης στο συντριβάνι και στα παγκάκια του κήπου. Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο να εγκαταλείψει τα σχέδια του που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση του πρασίνου στην πόλης μας και στην περαιτέρω ποιοτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην σκοτεινή εποχή του μνημονίου.

Ζητάμε από τον αντιδήμαρχο πρασίνου να μας πληροφορήσει για το πρόγραμμα ποτίσματος του συγκεκριμένου πάρκου ιδιαίτερα μετά την προφορική δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου αθλητισμού ότι εγκαταλείπει τον προτεινόμενο σχέδιο.

Καλούμε τον δήμαρχο να προωθήσει τα λεφτά που υπάρχουν, έτσι φαίνεται μετά τις ανακοινώσεις για χιλιάδες ευρώ σε βότσαλα κ.α., σε ουσιαστική αναβάθμιση των ελευθέρων χώρων σε περιοχές υψηλού πρασίνου όπου θα επιβιώνουν από κοινού αρμονικά άνθρωποι, ζώα και πουλιά.

Τέλος θα θέλουμε να δηλώσουμε ότι η φωταγώγηση της νήσου Κουμουνδούρου(Παρασκευά) θα επηρεάσει τον μοναδικό χώρο ενδιαιτημάτων για πουλιά στον Πειραιά ενώ σίγουρα η κατασκευή του σπάταλου αυτού έργου θα ωφελήσει τον επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την παραλία Βοτσαλάκια καθιστώντας την μία έμμεση «επιχορήγηση» της επένδυσης του.


pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com