Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Το λιμάνι ανοίγει προς την πόλη


Άνοιγμα στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που διέρχονται καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά (κρουαζιέρα – ακτοπλοΐα) με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας κάνει ο δήμος Πειραιά με την καθοριστική συνδρομή – επιχορήγηση του ΟΛΠ.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του pireas2day.gr για τρεις ξεχωριστές δράσεις των οποίων τη χρηματοδότηση ύψους 180.000 €, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ΟΛΠ και αφορούν :

1)      Στην κατασκευή τριών Κέντρων Ενημέρωσης Τουριστών. Τα δύο από αυτά τα κέντρα θα κατασκευαστούν εντός της λιμενικής ζώνης, το ένα στον σταθμό Κρουαζιέρας στην Ακτή Ξαβερίου και το άλλο στο ύψος του ΗΣΑΠ, ενώ σε Κέντρο Ενημέρωσης Τουριστών θα μετατραπεί και το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κτίσμα ιδιοκτησίας του δήμου που βρίσκεται μπροστά από τον Τινάνειο Κήπο. Τα κέντρα θα λειτουργούν ως σημεία πληροφόρησης, θα πωλούν ωστόσο και προϊόντα με το trademark του Δ. Πειραιά. Λόγω της αδυναμίας του δήμου να λειτουργήσει τα Κέντρα, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμετάλλευσή τους.

2)      Στη δημιουργία εμπορικού σήματος του δήμου Πειραιά. Το trademark του δήμου θα κοσμεί μπλουζάκια, κούπες, καπέλα και λοιπά διαφημιστικά προϊόντα που θα πωλούνται στους επισκέπτες της πόλης. Το σήμα έχει ήδη δημιουργηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες μας απεικονίζει μία τριήρη που πλαισιώνεται με το σλόγκαν «a port to life»

3)      Στην δημιουργία πολύγλωσσων τουριστικών οδηγών  του Πειραιά και χαρτών με στόχο την προβολή και ανάδειξη της πόλης στους επισκέπτες.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com