Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Τα συμβόλαια των ΠρωταθλητώνΤα 16 συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού. Οι μπασκετμπολίστες που είναι "δεμένοι" στον Πειραιά, οι οψιόν, οι περιπτώσεις με τους ελεύθερους, αλλά και εκείνοι που ίσως φύγουν.


Το ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης διέθετε την σεζόν που ολοκληρώθηκε 16 συμβόλαια παικτών. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι μπασκετμπολίστες των ερυθρολεύκων μένουν ελεύθεροι, εκείνοι που έχουν οψιόν ανανέωσης, αλλά και οι περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών που αναμένεται να αποχωρήσουν απ' τον Πειραιά. Ξεχωρίζουν και επείγουν, βέβαια, τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα.

Χάινς: Έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του και θεωρείται δεδομένο πως η διοίκηση θα την ενεργοποιήσει συνεχίζοντας την συνεργασία της μαζί του. Άλλωστε άπαντες στον Ολυμπιακό έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι απ' την προσφορά του στην ομάδα. Αυτό θέλει και ο παίκτης, να παραμείνει στον Πειραιά.

Λο: Μένει ελεύθερος, καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν. Διάθεση της ομάδας είναι να τον κρατήσει στον Πειραιά, ο παίκτης δεν είναι αρνητικός, απλά, έχει στο μυαλό του και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΝΒΑ, με την προϋπόθεση πως θα βρει ομάδα που θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Άντιτς: Έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του και θεωρείται δεδομένο πως η διοίκηση θα την ενεργοποιήσει συνεχίζοντας την συνεργασία της μαζί του. Αυτό θέλει και ο παίκτης. Ικανοποιημένη η διοίκηση από εκείνον.

Σπανούλης: Έχει κλειστό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για μία ακόμη σεζόν, έως το καλοκαίρι του 2013. Το 2010 είχε υπογράψει τριετή συνεργασία με τους ερυθρόλευκους, με ετήσια (καθαρή) αμοιβή (δίχως την εφορία) που φτάνει τα 2.400.000 ευρώ. Θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα και ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο και για πρόωρη ανανέωση.

Βασιλόπουλος: Το (ταλαιπωρημένο) συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και είναι ελεύθερος. Το γεγονός, μάλιστα, πως πριν λίγους μήνες είχε έλθει και σε ρήξη με την διοίκηση, όσον αφορά τα δεδουλευμένα του, αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες αποχώρησης του απ' τον Πειραιά. Για ορισμένους η υπόθεση του είναι τελειωμένη, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, εφόσον ξεκινήσουν τις συζητήσεις οι δύο πλευρές απ' το μηδέν.

Ντόρσεϊ: Μένει ελεύθερος, καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του στον Ολυμπιακό, καθώς ναι μεν οι ερυθρόλευκοι είναι ικανοποιημένοι απ' την αγωνιστική του προσφορά, αλλά δείχνουν ενοχλημένοι από ορισμένες συμπεριφορές του. Ο Αμερικανός σέντερ θέλει να μείνει στον Πειραιά, αλλά παράλληλα έχει και τα αυτιά του ανοιχτά για επιστροφή στο ΝΒΑ, αν προκύψει κάτι καλό.

Κέσελ: Ο Μάρκο Κέσελ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για μία ακόμη σεζόν, καθώς το 2010 που ήρθε είχε υπογράψει τριετή συνεργασία. Ενόψει της ερχόμενης χρονιάς, όμως, την οψιόν ανανέωσης την έχει η διοίκηση. Το θέμα, λοιπόν, είναι το αν θα την ενεργοποιήσει η πειραϊκή ΚΑΕ. Το πιθανότερο είναι πως ναι, αλλά ίσως με μία επαναδιαπραγμάτευση στο κασέ του Σέρβου, δηλαδή με να του γίνει μία σχετική μείωση.

Πελεκάνος: Ίσως ορισμένοι δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι απ' τους πιο παλιούς παίκτες του Ολυμπιακού. Ήρθε το 2008 στον Πειραιά, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα για διάφορους λόγους. Έχει μείνει ελεύθερος και το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσει απ' τον Πειραιά.

Παπαδόπουλος: Έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του, αλλά θεωρείται δεδομένο πως η διοίκηση δεν θα την ενεργοποιήσει, αφήνοντας τον ελεύθερο. Τραυματίστηκε στα μέσα της σεζόν, γεγονός το οποίο τον πήγε πίσω και στη συνέχεια δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Γκετσεβίτσιους: Έχει σπαστό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό (1+1+1) και οι ερυθρόλευκοι κάθε καλοκαίρι έχουν το δικαίωμα για το αν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο, έως το 2015. Το αν θα συνεχίσει στην ομάδα έχει να κάνει με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εφόσον παραμείνει ο Ντούντα, εκείνος θα αποφασίσει. Η διοίκηση, πάντως, δεν δείχνει αρνητική.

Γλυνιαδάκης: Μένει ελεύθερος και οι πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα είναι μοιρασμένες. Θα εξαρτηθεί απ' το αν η ομάδα βρει άλλους σέντερ. Ο ρόλος ήταν και θα είναι (αν συνεχίσει) βοηθητικός.

Πρίντεζης: Ένα απ' τα πιο "καυτά" συμβόλαια στην Ευρώπη. Μένει ελεύθερος, αλλά ξεκάθαρη διάθεση τόσο της διοίκησης, όσο και του παίκτη, είναι το να συνεχίσουν την συνεργασία τους. Προτεραιότητα του Έλληνα φόργουορντ είναι ο Ολυμπιακός και οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις, σε καλό κλίμα. Το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα τα βρουν, (οι περισσότεροι εκτιμούν πως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει) δίνοντας αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Παπανικολάου: Έχει κλειστό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2014. Ήρθε στον Πειραιά το 2009, με τους Πειραιώτες να τον αγοράζουν απ' τον Άρη με 950.000 ευρώ, υπογράφοντας μαζί του πενταετές συμβόλαιο. Ετησίως ο παίκτης αμείβεται με 250.000 ευρώ. Θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα και ας ενδιαφέρονται για εκείνον σύλλογοι απ' το ΝΒΑ.

Μάντζαρης: Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια, με τους Πειραιώτες να τον κρατούν "δεμένο". Δεν πρόκειται να φύγει απ' την ομάδα. Υπάρχει οψιόν ανανέωσης απ' την διοίκηση στο τέλος κάθε σεζόν και εννοείται πως φέτος θα την ενεργοποιήσει.

Σλούκας: Το δεύτερο "καυτό" συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές και ο ίδιος στις δηλώσεις του πως ξεκάθαρη προτεραιότητα του είναι το να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Θέλει να μείνει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνει αν του γίνει μείωση στο κασέ του. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, πάντως, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να έρθουν σε συμφωνία.

Κατσίβελης: Ο βενιαμίν παίκτης της ομάδας του Ολυμπιακού, ήρθε στον Πειραιά το 2010 και έχει κλειστό συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους έως το 2015.

redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com