Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

2Η Πειραϊκή Αμφικτυονία 22 – 25 Ιουνίουparadosiakoi_xoroi
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 20:00, στην πλατεία Κοραή, θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος την 2ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας,  η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Δημήτρης Καμπουράκης.
Βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη χορευτική και θεατρική τους παράδοση,  τραγούδια με παραδοσιακά όργανα, αλλά και τη γαστρονομία τους σε εκθεσιακά περίπτερα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα όμορφα στοιχεία του τόπου τους.
Για τη 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε:
«Τολμήσαμε και δημιουργήσαμε όλοι μαζί  έναν νέο θεσμό, την «Πειραϊκή Αμφικτυονία».
Έναν θεσμό που έρχεται από το παρελθόν της Ελλάδας και μπορεί να γίνει η πυξίδα μας στο μέλλον για την νέα Ελλάδα και τον αναγεννημένο Πειραιά.
Και χαίρομαι γιατί σε αυτή μας την πρωτοβουλία έχουμε κοντά μας ενώσεις, συλλόγους και φορείς.
Στόχος μας   είναι  να θυμηθούμε τις ρίζες μας, να τις αγαπήσουμε, να χαμογελάσουμε, να βρεθούμε όλοι μαζί, με τα περίπτερά μας, τα έθιμά μας, τα εδέσματά μας, τους χορούς μας, τα τραγούδια μας. Να γλεντήσουμε και να ενωθούμε. Να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που έχει ο καθένας μας, εξαιτίας του διαφορετικού τόπου καταγωγής του, που  λειτούργησαν, παρέμειναν και κατάφεραν τελικά να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Πειραιά, που μας ένωσε και μας έκανε όλους σήμερα με περηφάνια να λέμε ότι πάνω από όλα είμαστε Πειραιώτες.
Ο Πειραιάς μετά την απελευθέρωση, αναγεννήθηκε κυρίως χάριν της εσωτερικής μετανάστευσης. Ήρθαν οι άγιοι πρόγονοί μας, από την Μάνη, την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Χίο, από όλα τα νησιά και βεβαίως από τα παράλια του νότου της Πελοποννήσου από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και έκτισαν τον Πειραιά της αναγέννησης, της προόδου, τον Πειραιά που ήταν εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη όλης της χώρας.»

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com