Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Γνωριστε τους βουλευτες της Α' Πειραια

Παρακατω ακολουθουν τα βιογραφικα των βουλευτων που εκλεχθηκαν στην Α' Πειραια στις εκλογες της 6ης Μαιου 2012


ΣΥΡΙΖΑ : Δριτσας Θεοδωρος

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947.
Επάγγελμα: Έμπορος Φαρμάκων. Ομόρρυθμος εταίρος από το 1972, στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου
Από μαθητής Γυμνασίου (15% για την Παιδεία, «114» για τη Δημοκρατία, Κυπριακό), αδιάκοπα «συνένοχος» στα διεκδικητικά Κινήματα με πολιτική άποψη την εμπιστοσύνη στις ανοιχτές συλλογικές δημοκρατικές πρωτοβουλίες και λειτουργίες και στην ανάγκη της στήριξής τους από τα πολιτικά κόμματα.
Με αυτές τις αποσκευές, πορεύτηκα μέχρι σήμερα. Με την έγκριση των συναγωνιστών και συντρόφων-γυναικών και ανδρών- και των πολιτών του Πειραιά, χρεώθηκε με ευθύνες και ρόλους, τιμητικούς.
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Α' Πειραιά & Νησιών τα δύο τελευταία χρόνια, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά για πέντε χρόνια, εκλεγμένος δύο φορές, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.


Νεα Δημοκρατια : Αρβανιτοπουλος Κωσταντινος

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service του Πανεπιστημίου American).
Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.
Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.
Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).


Ανεξαρτητοι Ελληνες : Μελάς Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Μελάς γεννήθηκε στη Μάνη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι το 7ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από πατέρα Ιερέα και μητέρα αγρότισσα. Είναι έγγαμος, με την Ελευθερία Κουκά, συμβολαιογράφο και έχουν δυο παιδιά, τον Γιάννη και τον Αντώνη.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Στον Πειραιά προσέφερε για χρόνια τις ιατρικές του υπηρεσίες με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, πιστός στον Όρκο του Ιπποκράτη.
Συνειδητή επιλογή της κατοικίας του είναι ο αγαπημένος του Πειραιάς.
Στον Πειραιά ακολούθησε και το δρόμο της πολιτικής.
Μπήκε στη Βουλή το 1994 και από τότε εκλέγεται Βουλευτής, τιμώμενος από τον Πειραϊκό Λαό και τον Λαό των νησιών του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Έχει αναπτύξει πλούσια Κοινοβουλευτική δράση, αγωνιζόμενος πάντοτε με συνέπεια λόγων και έργων, για την επίλυση των προβλημάτων γενικά της κοινωνίας, αλλά και ιδιαίτερα των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας Α’ Πειραιά και Νήσων.
Σταθερό πιστεύω του αποτελεί το ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα και πρέπει ο πολιτικός να εμπνέεται από διάθεση προσφοράς προς το λαό, με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι πολιτικές των Μνημονίων, με κόψιμο μισθών, συντάξεων και επιβολή εξοντωτικών φόρων και χαρατσιών, εξοντώνουν τους μικρομεσαίους οικονομικά, καταψήφισε και το 2ο Μνημόνιο. Γι αυτό, ο αρχηγός της Ν.Δ., ο οποίος επέλεξε τελευταία να αλλάξει πορεία και να συμπορευτεί με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων, του έκλεισε την πόρτα.
Συστρατεύτηκε με το Κίνημα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», σε μια αντιμνημονιακή δυναμική προσπάθεια, βασισμένη στις αδιαπραγμάτευτες αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της περηφάνιας του Έλληνα και της Ελληνίδας, που έχει πληγωθεί, απαιτώντας την κατάργηση του μνημονίου και τη διαγραφή του επαχθούς και παράνομου χρέους, που έχει διαμορφωθεί από τοκογλυφικά επιτόκια, με πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της συνεργασίας, της ισονομίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Κρατών-Μελών της.Χρυση Αυγη : Κουζηλος ΝικολαοςΕμποροπλοιαρχος
ΚΚΕ : Παντελακη ΕλπιδαΣε διατεταγμένη υπηρεσία η Χρυσή Αυγή

Γεννήθηκε στα Χανιά, το 1957. Προέρχεται από εργατική οικογένεια.
Ιδιωτική υπάλληλος, εργάστηκε 21 χρόνια στο Μουσείο Γουλανδρή και είναι μητέρα μιας κόρης. Μεγάλωσε και κατοικεί στη Νίκαια.
Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, στο κίνημα Ειρήνης και αργότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υποψήφια Νομάρχης στον Πειραιά το 1994, 1998 και 2002, εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος.
Εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ, κατόπιν του ΚΚΕ, από το 1976. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης Πειραιά.
Στις εκλογές 7/3/2004 εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς & Νήσων.

Δημοκρατικη Αριστερα : Ρεπουση Μαρια


Μαρία Ρεπούση

Η Μαρία Ρεπούση γεννήθηκε το 1954 στον Πειραιά. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας και ιστορικής εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποστήριξε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι της Σορβόννης. Από το 1993, διδάσκει ιστορία και διδακτική της ιστορίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και ανάλογα είναι τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα. Η Μαρία Ρεπούση έχει ασχοληθεί κυρίως με την ιστορία στην εκπαίδευση. Στην εργογραφία της ανήκουν τα "Μαθήματα Ιστορίας: από την ιστορία στην ιστορική εκπαίδευση" (Καστανιώτης, 2004), καθώς και η συν-συγγραφή, συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού λογισμικού που προορίζονται για την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, υπήρξε επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του επίμαχου βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού "Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια" (Βιβλιόραμα, 2007).


Τα βιογραφικα εχουν αλιευτει  απο τις προσωπικες σελιδες των βουλευτων (κ.Δριτσας και κ.Μελας ) , απο τη σελιδα τους στο Πανεπιστημιο οπου ειναι καθηγητες (κ.Αρβανιτοπουλος και κ.Ρεπουση) και απο τις κομματικες τους εφημεριδες (κ.Παντελακη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com