Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Σε έναν επιχειρηματία κατέληξαν οι πλάζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδας

•Σε έναν επιχειρηματία κατέληξαν και οι δύο πλαζ του Πειραιά. Το συνολικό οικονομικό όφελος για τον Δήμο 134.000 ευρώ ετησίως.
•Μόνο μια προσφορά κατατέθηκε για την Φρεαττύδα
•Θέμα νομιμότητας της διαδικασίας θέτουν «Οικολόγοι- Πράσινοι» και «Συμμαχία για τον Πειραιά»
•Φραστική επίθεση Β. Μιχαλολιάκου σε κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους.
•Γ. Καρδαράς: «Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών  του Πειραιά και τον ίδιο και την παράταξη της ΝΔ»

Μέσα σε κλίμα έντασης από τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, στους οποίους επιτέθηκε φραστικά με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση των πλαζ «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδας».

Τελικά, και στους δύο διαγωνισμούς πλειοδότης αναδείχθηκε ο ίδιος επιχειρηματίας, στον οποίο περνάνε οι πλαζ του Πειραιά. Μάλιστα, στον διαγωνισμό για την Φρεαττύδα ήταν και ο μοναδικός, που κατέθεσε προσφορά.
Το συνολικό οικονομικό όφελος για τον Δήμο Πειραιά θα είναι για μια 5ετια μόλις 134.000 ευρώ τον χρόνο!

Σε αυτές τις παραλίες ο επιχειρηματίας θα λειτουργήσει χώρους στάθμευσης, αναψυκτήρια, ενοικιαζόμενες πολυθρόνες και ειδικά στα Βοτσαλάκια θερινό κινηματογράφο και χώρο δεξιώσεων.

Οι δύο πλειστηριασμοί πραγματοποιήθηκαν στον 7ο όροφο του δημαρχείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την παραχώρηση των πλαζ σε ιδιώτες.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους κατοίκους ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς και Μαρία Σταθάκη και οι υποψήφιοι βουλευτές Α Πειραιά με τον συνδυασμό «Οικολόγοι Πράσινοι» Ορέστης Κολοκούρης, Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Κυριάκος Τσιπούρας και Γιάννης Χαραλαμπάκης.
Μάλιστα, από τους Οικολόγους Πράσινους στο Δημαρχείο βρέθηκε και η επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Ιωάννα Κοντούλη, η οποία δήλωσε:
«Είμαστε ενάντιοι στα σχέδια που περιορίζουν τους ελεύθερους χώρους και τις ακτές μας. Η θάλασσα και οι ακτές είναι ένα συλλογικό αγαθό που θα πρέπει να αναδειχθεί και να προστατευτεί και όχι να γίνει ρεζέρβα για δήθεν αναπτυξιακά έργα αναψυχής».
Ο κ. Χαραλαμπάκης μιλώντας στο Pireas2day.gr επεσήμανε ότι η απόφαση για τον πλειστηριασμό είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια και υπάρχει πλέον ξεκάθαρο θέμα νομιμότητας της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Βασ. Μιχαλολιάκος σε μια πρωτοφανούς οξύτητας δήλωσή του έκανε λόγο για «ακραίους, πιθανότατα μεταξύ τους και νεοναζί»(!), που «βρήκαν συμπαραστάτες και καθοδηγητές δυο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον κ. Καρδαρά και την κυρία Σταθάκη»!!
«Σαν να μην έφτανε το παράνομο της δημοπρασίας, ο κ. Δήμαρχος έχασε τον αυτοέλεγχό του και εξύβρισε τους 100 και πλέον πολίτες που διαμαρτύρονταν στην αίθουσα που διεξήχθη η δημοπρασία ως «ναζιστές» και «φασίστες» και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους (Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ, Γ. ΚΑΡΔΑΡΑ) «αρχηγούς των φασιστών».

Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών  του Πειραιά και τον ίδιο και την παράταξη της ΝΔ που προτίθεται να κυβερνήσει τη χώρα με διατυμπανιζόμενη διαφάνεια και με δήθεν νέο πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι πολίτες δεν καταδικάσουν στις 6/5/2012 το σάπιο πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και που έφεραν την πατρίδα μας στην κατάρρευση», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο κ. Καρδαράς.

Ο διαγωνισμός για τα Βοτσαλάκια
Στον διαγωνισμό για τα Βοτσαλάκια κατατέθηκαν 3 προσφορές και πλειοδότης ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας, ο οποίος υπέβαλε προσφορά με ετήσιο τίμημα 81.000 ευρώ. Η σύμβαση έχει διάρκεια 5 ετών, χωρίς να προβλέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι προς διάθεση για αξιοποίηση – εκμετάλλευση χώροι της πλαζ ευρίσκονται στον ευρύτερο κοινόχρηστο χώρο κάτωθεν της Λεωφ. της Ακτής Κουντουριώτου εκτάσεως 35 περίπου στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν :
1. Χώρο Αναψυκτηρίου
Δημιουργία χώρου αναψυκτηρίου σε υφιστάμενη λυόμενη περίκλειστη εγκατάσταση 60 τ.μ. περίπου, με παράπλευρο στέγαστρο 50 επί πλέον τετρ. μέτρων για την ανάπτυξη χώρου τραπεζοκαθισμάτων. Ο ως άνω χώρος χωροθετείται παραπλεύρως του γηπέδου τένις και μεταξύ αυτού και του κολυμβητηρίου και οριοθετείται μέχρι την γραμμή παραλίας.
2. Χώρος για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών
Διάθεση χώρου για την τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών με κινητή βάση στήριξης. Ειδικότερα, ο χώρος στην παραλία που δημοπρατείται βρίσκεται έμπροσθεν και μεταξύ του χώρου του αναψυκτηρίου και του κολυμβητηρίου και κατά μήκος της ζώνης αιγιαλού και παραλίας, εκτάσεως μέχρι 500 τμ και σε απόσταση του κάτωθεν ορίου του από την ακτογραμμή 10 μ., εξαιρουμένου του χώρου έμπροσθεν του πύργου του ναυαγοσώστη.
Ο μισθωτής-πλειοδότης θα ευθύνεται αποκλειστικά για τα αναφερόμενα στην παρούσα σχετικά με την καθαριότητα, ευπρέπεια και υγιεινή, στο χώρο-ζώνη ευθύνης του, όπως περιγράφεται στο σχέδιο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά και τον οποίο μισθώνει.
Ο μισθωτής-πλειοδότης των παραπάνω χώρων είναι υποχρεωμένος να αφήνει ελεύθερο χώρο στην παραλία κατά μήκος της ζώνης που θα κάνει χρήση, τουλάχιστον 10 μέτρα
3.Χώρος στάθμευσης
Οργανωμένο χώρο στάθμευσης που απεικονίζεται στο σχετικό διάγραμμα της υπηρεσίας του Δήμου και έχει επιφάνεια 600 τμ., βρίσκεται δε παραπλεύρως του χώρου του Κινηματογράφου. Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου περιορίζεται αυστηρά σε χώρο στάθμευσης μετά από έγκριση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Ο μισθωτής – πλειοδότης υποχρεούται να διαμορφώσει ανάλογα με τη χρήση τον χώρο, ενώ η λειτουργία του θα γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που προβλέπονται για τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης, παραχωρώντας χώρο στάθμευσης ποσοστού 40% επί της ως άνω επιφάνειας, ήτοι 240 τμ., στον οποίο αφού διαγραμμιστεί με ειδικό χρώμα και αριθμηθούν οι θέσεις θα έχουν δικαίωμα χρήσης μόνον ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, το προσωπικό του Κολυμβητηρίου καθώς και οι πολίτες που θα φέρουν ειδική – κάρτα μέλους αθλουμένου/-ης στο Κολυμβητήριο.
4.  O A΄ όροφος του κεντρικού κτιρίου του κολυμβητηρίου μετά του υπαιθρίου χώρου αυτού για δημιουργία χώρου  Κέτεριγκ (Catering) .
Ο όροφος αποτελείται από δομημένη επιφάνεια 165,00 μ2 περίπου και από υπαίθριο χώρο (ταράτσα) επιφανείας περίπου 295,00 μ2. Το διώροφο κτίριο αποτελείται από φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και υφίσταται νόμιμα σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 483/2-8-2006 οικοδομική άδεια. Η δομημένη επιφάνεια στον Α΄ όροφο διαθέτει χώρο ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί αποκλειστικά σε χώρο εστιάσεων – δεξιώσεων – εκδηλώσεων (κέτερινγκ), ενώ υφίσταται χώρος για αποθήκη και W.C. Διαθέτει επίσης ανελκυστήρα που επικοινωνεί με το ισόγειο το οποίο χρησιμοποιείται για τα γραφεία και τις αποθήκες του κολυμβητηρίου. Εκτός από το κλιμακοστάσιο που συνδέει τον Α΄ όροφο με το ισόγειο. Ο Α΄ όροφος διαθέτει και ανεξάρτητη είσοδο – έξοδο στον περιβάλλοντα χώρο.
5. Χώρος για λειτουργία θερινού κινηματογράφου.
Ο χώρος που προορίζεται για θερινό κινηματογράφο εμφαίνεται στο σχετικό διάγραμμα της αρμόδιας υπηρεσίας. Έχει επιφάνεια περίπου 740,00 μ2 και διαθέτει οικοδομική άδεια με δυνατότητα εντάξεως εντός αυτού αυτοτελούς Κυλικείου για τις ανάγκες μόνον του Κινηματογράφου.


Οδιαγωνισμος για τη Φρεαττύδα
Στον διαγωνισμό για τη Φρεαττύδα κατατέθηκε μόνο μια προσφορά, με προσφερόμενο ετήσιο τίμημα 53.000 ευρώ. Ήταν από τον ίδιο επιχειρηματία, στον οποία κατακυρώθηκαν και τα Βοτσαλάκια.
Σύμφωνα με την προκήρυξη θα διαμορφωθούν:
1. Χώρος Αναψυκτηρίου
Δημιουργία χώρου αναψυκτηρίου σε λυόμενη κατασκευή 30 τμ. περίπου με παράπλευρο στέγαστρο 30 με παράπλευρο στέγαστρο 30 επί πλέον τετρ. μέτρων για την ανάπτυξη χώρου τραπεζοκαθισμάτων. Ο ως άνω χώρος χωροθετείται παραπλεύρως των γηπέδων τένις και μπάσκετ προς την πλευρά της ράμπας εισόδου των αυτοκινήτων στον χώρο της πλαζ και όπισθεν της ζώνης της παραλίας.
2. Χώρος για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών
Διάθεση χώρου για την τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών με κινητή βάση στήριξης, έμπροσθεν του χώρου του αναψυκτηρίου και των γηπέδων και κατά μήκος της ζώνης αιγιαλού και παραλίας εκτάσεως μέχρι 500 τμ. και σε απόσταση του κάτωθεν ορίου του από την ακτογραμμή 10 μ. εξαιρουμένου του χώρου έμπροσθεν προς εγκατάσταση του πύργου του ναυαγοσώστη.
Ο μισθωτής-πλειοδότης των παραπάνω χώρων είναι υποχρεωμένος να αφήνει ελεύθερο χώρο στην παραλία κατά μήκος της ζώνης που θα κάνει χρήση, τουλάχιστον 10 μέτρα.
3. Χώρος στάθμευσης
Οργανωμένος χώρος στάθμευσης εξυπηρέτησης της πλαζ έμπροσθεν και παραπλεύρως του κέντρου της παλαιάς «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ» εκτάσεως 800 τ.μ., με πρόσθετο χώρο - ελεγχόμενο αποκλειστικά από το Δήμο - 250 τ.μ. περίπου που θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των λουομένων.


Η δήλωση του δήμαρχου Πειραιά
Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Ήρθε η ώρα να πάψουν οι παραλίες του Πειραιά να είναι  οι πιο κακοποιημένες και εγκαταλελειμμένες παραλίες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Να είναι έρμαιο συμφερόντων και ανθρώπων της νύχτας.
Αυτό που ζήτησα από τις υπηρεσίες αμέσως μετά την εκλογή μου ήταν  να κάνουμε και στις παραλίες του Πειραιά ότι συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα.
Δηλαδή, να είναι καθαρές και αξιοπρεπείς. Προσπελάσιμες σε όλους τους δημότες. Αυτό που εγγυάται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ότι, όλοι οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο, όλοι οι επισκέπτες του Πειραιά, θα μπορούν να πηγαίνουν σε μια καθαρή παραλία αν θέλουνεντελώς δωρεάν.
Θα είναι πολύ καθαρότερο εκείνο το κομμάτι που θα είναι εντελώς δωρεάν, το μεγαλύτερο απ΄ ότι ήταν μέχρι τώρα.Πολύ πιο προσεγμένο. Θα κάνουμε το σωστό, εκείνο που υπηρετεί τον Πειραιά.
Δεν μπορεί ο Πειραιάς να μένει πίσω, γιατί κάποιες ελάχιστες και υποκινούμενες ομάδες θέλουν να τον κρατούν καθηλωμένο, παραποιώντας την αλήθεια.
Αυτοί οι ακραίοι, οι ελάχιστοι πιθανότατα μεταξύ τους και  νεοναζί που στην πλειοψηφία τους δεν είναι καν Πειραιώτες, επιχείρησαν σήμερα με τραμπουκισμούς να εμποδίσουν να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνει ο διαγωνισμός.
Δυστυχώς σε αυτές τους  τις ενέργειες βρήκαν συμπαραστάτες και καθοδηγητές δυο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον κ. Καρδαρά και την κυρία Σταθάκη.
Τους πληροφορούμε ότι  η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να γονατίσει και να υποχωρήσει σε τέτοιες μεθόδους που υπηρετούν άνομα και ύποπτα συμφέροντα. Για μας πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα των πολιτών του Πειραιά και θα τα υπερασπιστούμε με πάθος. Μας Ενώνει ο Πειραιάς.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού (κα Πασχαλίνα Καλαγιά και κα Παρασκευή - Ευαγγελία Αλεξανδράτου), όπως και το Δημοτικό Σύμβουλο Ιωσήφ Βουράκη, που στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας για Ανάπτυξη στον Πειραιά, αν και ανήκει σε άλλο συνδυασμό  αλλά και τους επιχειρηματίες που ήρθαν να επενδύσουν στην πόλη μας και να δώσουν δουλειά σε μια εποχή που η ανεργία είναι ο εφιάλτης κάθε οικογένειας».                            


Οι Οικολόγοι
Πράσινοι καιη Συμμαχία για τον Πειραιά
Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφια στην Β’ Αθήνας,Ιωάννα Κοντούλη και οι υποψήφιοι βουλευτές της Α Πειραιά Ορέστης Κολοκούρης, Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Κυριάκος Τσιπούρας και Γιάννης Χαραλαμπάκης,συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου με στόχο να σταματήσει ο πλειστηριασμός για παραχώρηση της χρήσης των δύο παραλιών του Πειραιά, Φρεατίδα και Βοτσαλάκια.

Η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε : «Είμαστε ενάντιοι στα σχέδια που περιορίζουν τους ελεύθερους χώρους και τις ακτές μας. Η θάλασσα και οι ακτές είναι ένα συλλογικό αγαθό που θα πρέπει να αναδειχθεί και να προστατευτεί και όχι να γίνει ρεζέρβα για δήθεν αναπτυξιακά έργα αναψυχής».

Ο Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς με την παράταξη «Συμμαχία για τον Πειραιά», σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«1. Οι με αριθμ. 33 και 34/30-1-2012 ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ του Δημ. Συμβουλίου Πειραιά περί παραχώρησης των πλαζ σε ιδιώτες ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μετά από προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

2. Η Δημοτική Αρχή του κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ παρά την ΑΚΥΡΩΣΗ προχώρησε σήμερα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές σε δημοπρασία γεγονός αδιανόητο και επιεικώς άκομψο για τη διαφάνεια που επαγγέλλεται στα λόγια και τους θεσμούς που δήθεν υπερασπίζεται.

3. Πολίτες που είχαν  συλλέξει 2.000 υπογραφές κατά της παραχώρησης των 2 ΠΛΑΖ τις κατέθεσαν μαζί με εξώδικα Δημοτικών Συμβούλων που προειδοποιούσαν για ακυρότητα της διαδικασίας, στην Οικονομική Επιτροπή που παρόλα αυτά προχώρησε στη δημοπρασία και την κατακύρωση σε ιδιώτες.

4. Σαν να μην έφτανε το παράνομο της δημοπρασίας, ο κ. Δήμαρχος έχασε τον αυτοέλεγχό του και εξύβρισε τους 100 και πλέον πολίτες που διαμαρτύρονταν στην αίθουσα που διεξήχθη η δημοπρασία ως «ναζιστές» και «φασίστες» και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους (Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ, Γ. ΚΑΡΔΑΡΑ) «αρχηγούς των φασιστών».

Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών  του Πειραιά και τον ίδιο και την παράταξη της ΝΔ που προτίθεται να κυβερνήσει τη χώρα με διατυμπανιζόμενη διαφάνεια και με δήθεν νέο πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι πολίτες δεν καταδικάσουν στις 6/5/2012 το σάπιο πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και που έφεραν την πατρίδα μας στην κατάρρευση».

pireas2day.gr σχολιο απο τη διαχειριση του pireas-piraeus.blogspot.com :
Ημουν παρων,χαθηκε η μπαλα και απο τις δυο πλευρες...δεν θα επρεπε ουτε οι μεν ουτε οι δε να εξαπολυσουν μυδρους...Ο κυριος Μιχαλολιακους ,ως πρωτος πολιτης ενος ιστορικου Δημου δεν θα επρεπε να συμπεριφερθει με τετοιο τροπο..δεν ξερω γιατι αντεδρασε ετσι,ισως στο πολιτικο βιο του εχει δει διαφορα κουλα γιατι ειμαστε περιεργος λαος οι Ελληνες,αλλα προσωπικα εμενα που του εχω μια συμπαθεια περισσοτερο απο τα 3 φαβορι των δημοτικων εκλογων του 2010(δεν ειχα ψηφισει στις δημοτικες εκλογες για προσωπικους λογους) με απογοητευσε πληρως...Δεν ηταν συμπεριφορα Πειραιωτη Δημαρχου..Το ειπα και σε αρκετους δημοτικους συμβουλους που ηταν παροντες..Απο τη πλευρα των κατοικων παρα τις παραινεσεις που καναμε αρκετοι να μην υπαρχουν συνθηματα ουτε τσαμπα μαγκιες ουτε απο τους μεν(δημοτικη αστυνομια) ουτε απο τους δε (μεριδα κατοικων) ,δεν μας ακουσε κανεις και τελικα εγινε οτι εγινε...Η συζητηση και ο λογος ειναι δυο αρετες που μας εδωσε ο καλος Θεουλης ...ας τις εκμεταλευτουμε..Και οι δυο πλευρες εχασαν το δικιο τους...Ευχομαι υγεια σε ολους...με τσακωμους δεν προχωραμε τον ΠΕΙΡΑΙΑ μας ενα βημα μπροστα..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com