Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Επτά διαγωνισμοί για Φωτοβολταϊκά στο λιμάνι
Επτά διεθνείς δημόσιοι ανοιχτοί διαγωνισμοί για την προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση, ισάριθμων Φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp πρόκειται να διεξαχθού το επόμενο διάστημα.

Οι Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί αποτελούν τμήματα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Λιμένος Πειραιώς, συνολικής εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 4.386 MWp  σε διάφορα σημεία του επιβατικού και εμπορικού Λιμένα.

Για τα έργα έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ οι αναγκαίες αιτήσεις και μελέτες. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 3.253.460 Ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Σημειωτέον ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. καταβάλει ετησίως στη ΔΕΗ για ηλεκτρική ενέργεια 3,6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα με τα έργα αυτά, επαναπροκηρύσεται δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για το ενεργειακό πεδίο όλου του λιμανιού και τη μελέτη εκ νέου του φωτιστικού του πεδίου με νέα οικολογικά φωτιστικά μέσα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Οι φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές του Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχουν ήδη από το 2011 δικαιωθεί με την απονομή του τίτλου ECOPORT από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) στο Λιμάνι του Πειραιά και την περιβαλλοντική πιστοποίηση του από τους Lloyds Registers. Τον τίτλο αυτό μέσα από νέες εγκαταστάσεις ήπιων μορφών ενέργειας όχι μόνο θα τον διατηρήσουμε, αλλά θα τον ενισχύσουμε. Το Λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα εννέα (9) μεγάλα οικολογικά λιμάνια της Ευρώπης και το μόνο μεγάλο οικολογικό λιμάνι της Μεσογείου».

Δείτε τα στοιχεία των διαγωνισμών ΕΔΩ.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com