Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Βρέθηκαν τα κονδύλια για το γήπεδο στο ΣΕΦ•Εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τη ΓΓΑ τα αναγκαία χρήματα για τα έργα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ
•Πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια για να κατασκευαστούν γήπεδα σε έκταση του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου και σε έκταση του ΟΛΠ αλλά και για να γίνουν έργα σε γήπεδα στην Αίγινα και στη Σαλαμίνα.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την έναρξη των αναγκαίων εργασιών για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ΣΕΦ μετά την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.
Το θετικό μήνυμα έφτασε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣΠ της Τρίτης 15/5 όπου παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αθανασιάδης ανακοίνωσε την διάθεση μέσω του ΕΣΠΑ ποσού 350.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτηση και έναρξη των εργασιών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) Στέλιος Μπρατσόλης ενημέρωσε για το έγγραφο της ΓΓΑ, με το οποίο γνωστοποιείτο η δέσμευση άλλων 150.000 ευρώ για την υλοποίηση των έργων.
Έτσι, το συνολικό ποσό, το οποίο υφίσταται μέσω των δύο εγκρίσεων είναι 500.000 ευρώ.

Με βάση τα δυο ανωτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε την άμεση οργανωτική συντονιστική διαδικασία που πρέπει να προωθηθεί και μέσω της παρέμβασης ελέγχου και συνεννόησης της Ε.Π.Σ.Π. με τους αρμόδιους της Γ.Γ.Α., του Σ.Ε.Φ., της Αντιπεριφέρειας Πειραια, ώστε με βάση την υφιστάμενη μελέτη να πραγματοποιηθούν και να υλοποιηθούν όσα οργανωτικά απαιτούνται για να προκύψει ανάδοχος και να υλοποιηθεί το έργο που περιμένουν με αγωνία τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά, αλλά και όλα τα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ.Π.

Ακόμα, ο κ. Αθανασιάδης ενημέρωσε το Δ.Σ.  της Ε.Π.Σ.Π.  για:
1. Τις δυνατότητες που υφίστανται για κατασκευή γηπέδου ήπιας μορφής σε έκταση της παραλιακής ζώνης που αντιστοιχεί στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.
Για το θέμα αυτό θα απαιτηθεί συνάντηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με την Ε.Π.Σ.Π.  και με τους φορείς του δημοσίου που έχουν την ιδιοκτησία της παραλιακής έκτασης.
2. Τις πρωτοβουλίες, που θα λάβει ώστε σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη θα κάνει κάθε τι, ώστε στο νέο σχεδιασμό του ΟΛΠ να προβλεφθεί και γήπεδο ποδοσφαίρου, παράλληλα με τον σχεδιασμό άλλων χώρων πολιτισμού και εξυπηρέτησης πολιτών, όπως ειπώθηκε – υλοποιείται στα σύγχρονα λιμάνια της Ευρώπης.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ήταν ενήμερος και για την προώθηση των διαδικασιών για έργα στο γήπεδο Αίγινας  ως επίσης και μέσω των ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη για την άμεση ανακατασκευή του γηπέδου Αμπελακίων, στη Σαλαμίνα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ που τοποθετήθηκαν επισήμαναν την άμεση ιεράρχηση των δυνατοτήτων, ξεκινώντας από την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. και φυσικά την εξάντληση και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με όλα τα ανωτέρω που αναφέρθηκαν από τον κ. Αθανασιάδη και σημειώθηκαν στη συζήτηση που πρόεκυψε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ και σημείωσε άλλη μια φορά ότι μόνο με τέτοιο δρόμο συμμαχίας, κυρίως με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση  και σε απευθείας σχέση μαζί της, όπως στην προκείμενη περίπτωση με τον κ. Αθανασιάδη είναι δυνατόν να προωθούνται, να τίθενται και να κατανοούνται, τα οργανωτικά διαδικαστικά απαιτούμενα και να υλοποιούνται τα αιτήματα των σωματείων μας και όλου του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΗΔιοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα επιμείνει σε αυτή την διαδρομή και θα εξαντλεί κάθε θεσμικό περιθώριο και προς κάθε κατεύθυνση για το συμφέρον και τα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com