Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

«Θα γεμίσω τον Πειραιά κρεμαστές ζαρντινιέρες»Αποφασισμένος να γεμίσει τον Πειραιά με κρεμαστές ζαρντινιέρες εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο», ενώ όπως είπε θέλει να καθαρίσει τα πεζοδρόμια από τα μηχανάκια και έχει δώσει εντολή να μην σβήνεται καμία κλήση.
«Όλα τα περίμενα, είπε, αλλά να υφίσταμαι και επιθετικού τύπου κριτική, γιατί θέλω να δώσω στην πόλη περισσότερα λουλούδια και χρώμα  με το φυτικό πράσινο, από θεωρούμενους προοδευτικούς και αριστερούς, αυτό ειλικρινά υπερβαίνει τα όρια των εκτιμήσεων που είχα κάνει, στο τι αντιπολίτευση θα είχα.
Και να σας πω και κάτι: για να μπορούμε να τις έχουμε αυτές τις κρεμαστές ζαρντινιέρες, όπως τις λέω εγώ, ανακαλύψαμε μια μεγάλη ευρηματικότητα.  Είπα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, ότι είμαι βέβαιος ότι όλοι οι άλλοι Δήμοι, όσοι έχουν τέτοιες ζαρντινιέρες, τους έχουν κοστίσει τουλάχιστον το διπλάσιο.
Θα γεμίσω τον Πειραιά με τέτοιες ζαρντινιέρες. Κοστίζουν πολύ λίγα, κοστίζουν πολύ λιγότερα από τους άλλους Δήμους. Λόγω της ευρηματικότητας και του πάθους που εμείς έχουμε. Και αν θέλετε η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία. Δεν έχουμε λεφτά. Έχουμε πάθος, έχουμε αγάπη.
Να κάνουν υπομονή  και θα γεμίσω τον Πειραιά με ζαρντινιέρες, ώστε να μπορούμε και να τις συντηρούμε και να τις πληρώνουμε.
Ήρθε η Ανθοκομική Έκθεση, ζωντανέψαμε τα παρτέρια, φτιάξαμε και δύο νέα παρτέρια στόλισμα. Θα μπορούσαν να στοιχίζουν και 100.000 ευρώ αν  είχαν δοθεί σε εργολάβο. Τα φτιάξαμε με τους εργάτες μας που είναι μόνο 18 άτομα και πάνω από 60 ετών οι περισσότεροι, για όλον τον Πειραιά και κάθε ημέρα δουλεύουν μέσα στο λιοπύρι. Και δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους και τις Κυριακές. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, να βρω χρήματα να τους πληρώσω».

Δεν σβήνοται οι κλήσεις
Για τις κλήσεις τόνισε: «Είμαι αποφασισμένος, με όσους φίλους και αν χρειαστεί να συγκρουστώ, να απελευθερώσω τα πεζοδρόμια από τα μηχανάκια. Θα είμαι αμείλικτος. Αφού προηγουμένως όμως κατασκευάζω συνεχώς θέσεις που να μπορούν να παρκάρουν τα μηχανάκια. Δεν θα σβήσω καμία κλήση. Για τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια και για τις ράμπες των ΑμεΑ, έχω δώσει αυστηρή εντολή στον κ. Δαβάκη και σε όλες τις υπηρεσίες, να μην σβήσουν ποτέ κλήση για οποιονδήποτε λόγο. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Θα συγκρουστούμε με τον εαυτό μας, όχι μόνο με τους φίλους μας. Δεν θέλουμε έσοδα από παράνομη στάθμευση. Θέλουμε να μην υπάρχει παράνομη στάθμευση. Θα είμαστε αμείλικτοι».

Δεν θα γίνει το monorail
Σε άλλο σημείο της εκπομπής εμφανίστηκε ότι θα περάσει το δικό του και ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί το monorail στο λιμάνι. Παράλληλα υποσχέθηκε να τοποθετήσει κιόσκια για την εξυπηρέτηση των τουριστών και να βελτιώσει την σηματοδότηση στην πόλη. Είπε συγκεκριμένα: «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να κατασκευάσουμε όχι ένα άλλα μέχρι πέντε κιόσκια. Το ένα θα βρίσκεται στην έξοδο της κρουαζιέρας. Με τον κ. Ανωμερίτη έχουμε μια διαφωνία αν πρέπει να γίνει ή όχι το monorail. Ασφαλώς και δεν θα γίνει. Σε άλλα θέματα έχουμε απόλυτη συνεργασία. Ο ΟΛΠ παραχωρεί το καλύτερο κομμάτι που ζητήσαμε και αναλαμβάνει τα έξοδα να το κατασκευάσει. Ένα άλλο κιόσκι θα έχουμε στην είσοδο του Ηλεκτρικού Σταθμού και ένα άλλο, στην είσοδο της πόλης, στην 34ου Συντάγματος. Επίσης, ήδη τυπώνουμε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο με το οποίο θα πληροφορούμε τους επισκέπτες για την πόλη μας.
Η σηματοδότηση του Πειραιά είναι ελλιπής. Πέρυσι, η Δήμητρα Γαλάνη είχε πει σε μια συναυλία της στο Βεάκειο: έρχομαι στο Βεάκειο και βλέπω σηματοδότηση του Bowling και όχι του Βεακείου. Δίκιο είχε. Φέτος θα έχει σηματοδότηση το Βεάκειο. Έχω παρακαλέσει τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σαμπράκο και θα μας κάνει δωρεάν την μελέτη. Καταφεύγουμε σε αυτό. Ζητούμε χορηγούς και δωρεές. Αναζητούμε ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά, να δώσουν τη δική τους γνώση, τη δική τους ικανότητα, τη δική τους πρόταση».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com