Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Γνωριστε τους βουλευτες της Β' Πειραια

Οι παρακατω βουλευτες εκλεχθηκαν στη Β Πειραια στις εκλογες της 6ης Μαιου 2012


ΣΥΡΙΖΑ : 


Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄ Πειραιά
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες.
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000, και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μέλος στη Μεταπολίτευση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι και πρόσφατα.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.
Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.




Καρακώστα Ευαγγελία ( Εύη) του Ελευθερίου
Αρχιτέκτων μηχανικός – πολεοδόμος
Γεννήθηκε στη Νεράιδα Τρικάλων και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Μέλος μιας οικογένειας με αριστερή παράδοση και αγωνιστική δράση. Αρχιτέκτων μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στη Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη» και υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι από το 1986 έως και το 1998. Δημοτική σύμβουλος από το 1990 έως το 2000. Νομαρχιακή Σύμβουλος με τους «Ενεργούς Πολίτες» με επικεφαλή τον Μανώλη Γλέζο από το 2002 έως το 2010. Υποψήφια Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με το Σύριζα το 2009.

ΚΚΕ: Μανωλακου Διαμαντω

Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1959 στον Πειραιά.
Επάγγελμα: Γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας Ελλάδας (1984-2004).
Σπουδές: Πτυχίο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (1990).
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Βουλευτής
Α΄ Πειραιά. Μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος. Μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (1991). Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2004-2008. -Μέλος του Προεδρείου της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών. -Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. -Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. -Μέλος της Αντιπροσωπείας στις Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Αρμενίας, ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν και ΕΕ-Γεωργίας. -Μέλος της Αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση. -Αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Ανεξαρτητοι Ελληνες: Κουρακος Ιωαννης

Σύντομο βιογραφικόΓεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι του Πειραιά με καταγωγή από το χωριό Γαρδενίτσα της Μάνης. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Σαμπατάκη- Πολιτικό Μηχανικό. Επάγγελμα: Έκτακτος εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Πειραιά από το 1984. Σπουδές: Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητεςΣτις Εθνικές Εκλογές του 2000, συμμετείχε ως υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στην εκλογική Περιφέρεια της Β' Πειραιά. Εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητεςΠρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΤΕΙ Χαλκίδας και Πειραιά από το 1984. Μέλος της Ομοσπονδίας εκτάκτων εκπαδευτικών ΤΕΙ Ελλάδος από τον 1986 έως το 1990. Το 1983 ίδρυσε την ΟΝΝΕΔ Αμφιάλης και εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας. Το 1984 ίδρυσε την Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Αμφιάλης και διετέλεσε 3 χρόνια Πρόεδρός της. Το 19943 η περιφέρεια της Β' Πειραιά τον εξέλεξε εκλέκτορα για την ανάδειξη Προέδρου της Ν.Δ. Από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Εκλεγμένο μέλος στην πρώτη Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. το 1994. Εκλέκτορας της Β' Πειραιά για δεύτερη φορά και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. το 1996. Συμμετείχε στην επιτροπή εκλογικού αγώνα Λεκανοπεδίου για τις Ευρωεκλογές το 1999. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου "ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ" την περίοδο 1990-1992. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος των Αθλητικών Γυμναστικών Συλλόγων Κορυδαλλoύ "ΑΡΤΕΜΙΣ" & ΗΡΑ.

Επιτροπές της Βουλής- Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος


Νεα Δημοκρατια : Τραγακης Ιωαννης


Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό του Πειραιά στις 27.1.1945.
Είναι έγγαμος με την Σμαράγδα Καλοβελώνη και έχει δύο παιδιά.


Επάγγελμα:Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - Από το 1966 διατηρούσε γραφείο μελετών και κατασκευών και το 1971 ίδρυσε την εταιρεία "Ι. Τραγάκης & Π. Ζεντέλης Ο.Ε."
Σπουδές: Τοπογράφος Μηχανικός (Ε.Μ.Π.) - Χημικός ( Πανεπιστημίου Αθηνών) Ξένες γλώσσες: Αγγλικά. Διεύθυνση: Πολιτικού Γραφείου: Πέτρου Ράλλη 226, 184 54, Νίκαια, Τηλ.: 210-4927090, 210-4927100.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες


Εξελέγη Βουλευτής Β΄ Πειραιώς (Ν.Δ.) στις εκλογές 1974, 1977, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, Απρίλιο 1990, Μάρτιο 2004 και Σεπτέμβριο 2007. Το 2004 εξελέγη Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Το 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής της Β' Πειραιώς. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες


Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) - Πρόεδρος της Επιτροπής για την τιμή του πολιτικού κόσμου (Πόθεν Έσχες για τα έσοδα και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και των Κομμάτων / Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004 - 2007) - Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των όσων Περιλαμβάνονται στις Δικογραφίες που Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, σχετικά με Θέματα Εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) - Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος - Ισπανίας - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Έχει, επίσης, διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε θέματα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών - Γραμματέας της Βουλής - Κοσμήτορας της Βουλής - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής - Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής - Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης της Βουλής – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΑΓΕΤ - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - Υπεύθυνος του Γραφείου Τεκμηρίωσης του Κόμματος - Γραμματέας της Γραμματείας τέως Βουλευτών και Πολιτευτών της Ν.Δ.
• Μέλος του Τ.Ε.Ε., Μέλος του συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών


• Μέλος της Φωτογραμμετρικής εταιρείας


• Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για το Περιβάλλον (Globe)


• Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού


• Είχε εκλεγεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Προσωπική σελίδα Βουλευτή
http://www.tragakis.gr/

Χρυση Αυγη : Λαγος Ιωαννης
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.


ΠΑΣΟΚ: Λυντζερης Δημητριος

εννήθηκε στη Νίκαια στις 17 Οκτωβρίου 1955. Είναι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Εύη Ντίνου. Έχουν μια κόρη, η οποία είναι φοιτήτρια Ιατρικής.
Σπουδές:
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Το 1987 ενεκρίθη σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επάγγελμα: Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος. Διατηρεί ιατρείο στη Νίκαια.

Επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες:
Έλαβε μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, έχει κάνει δεκάδες ομιλίες και σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους και σχολεία κ.α., ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Το 1987 διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας». Επίσης ήταν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας.

Πολιτική δραστηριότητα:
Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Το 1974 εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζει να μετέχει ενεργά στο δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα.
Το 1976 εκλέγεται γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ενώ μέχρι το 1979 μετείχε σε όλα τα μεταδικτατορικά συνέδρια της ΕΦΕΕ.
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων, Καλλιτεχνών ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής Διαφώτισης και επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, της οποίας διατέλεσε και γραμματέας.
Το 2000 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2004, το 2007 και το 2009.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα:
2000-2004
Διατέλεσε κοσμήτορας της Βουλής, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
2004-2007
Συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Βιβλιοθήκης της Βουλής. Υπήρξε επικεφαλής της Επιτροπής του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Εκλέχτηκε μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού – Αθλητισμού, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του φαινομένου Ντόπινγκ στον Αθλητισμό
2007-2009 
Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.
2009-2012
Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, ενώ συμμετείχε στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ήταν πρόεδρος της Ομάδας φιλίας Ελλάδας – Πορτογαλίας.


Δημοκρατικη Αριστερα: Γιαννακακη Μαρια

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσα στη Νίκαια. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή και σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (DEA στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και DEUG στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine). Είναι κάτοχος Master II στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου. To 2000 πέρασε πρώτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας και ξεκίνησα την καριέρα μου στη Δημόσια Διοίκηση.Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αρμοδιότητες Τύπου, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.Από το 2002 έως και σήμερα, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δεκάδες Επιτροπές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ελευθερίας λόγου, Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οπτικοακουστικών Μέσων.Έχει γράψει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα. Το 2010 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια ένωση Κυπρίων και το Ίδρυμα Λεβέντη για μελέτη της αναφορικά με το Κυπριακό.Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα μετανάστευσης, προσφύγων, μειονοτήτων, Διεθνών Σχέσεων, Τουρκίας και Κυπριακού. Μιλάει και γράφει επτά γλώσσες.Συμμετείχε από την αρχή στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς και στο πρώτο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι μέλος της Επιτροπής Πόλης Πειραιά και Γραμματέας της Οργάνωσης Κορυδαλλού. Είναι υπεύθυνη της Επιτροπής μετανάστευσης, προσφύγων και μειονοτήτων και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.Κατοικεί στον Κορυδαλλό. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γασπαρινάτο και έχει έναν γιο, τον δεκάχρονο Παύλο, που αγαπάει το πιάνο και είναι αθλητής του Ολυμπιακού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com