Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ανατριχιλα υπο την φωνη του Μητροπανου

http://www.youtube.com/watch?v=UewbeqC-WpQ


Στις 17 Απριλίου (2012) ο Δημήτρης Μητροπάνος σε ηλικία 64 ετών "έφυγε" από την ζωή. Επρόκειτο για έναν τεράστιο Έλληνα, χαρισματικό και σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, αλλά και για έναν μεγάλο Ολυμπιακό. Ένα από τα πάθη του, μία από τις μεγάλες του αγάπες, ήταν και η λατρεία του για τον Θρύλο, τον οποίο και φρόντιζε να παρακολουθεί από κοντά όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Δεν συνήθιζε να πηγαίνει στα επίσημα, αλλά στις κανονικές θέσεις του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δίπλα στους απλούς φιλάθλους των ερυθρολεύκων, πάντα διακριτικός, προσιτός και ευγενής.

Στην φιέστα του "Γ. Καραϊσκάκης", λοιπόν, για την απονομή του 39ου Πρωταθλήματος στους Πειραιώτες, η διοίκηση αφιέρωσε ένα μέρος της γιορτής στον Δημήτρη Μητροπάνο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει. Ύστερα από παρότρυνση ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα (που έγινε αμέσως δεκτή από την διοίκηση), στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στήθηκε μία χορογραφία, η οποία χόρεψε ένα από τα θρυλικά ζεϊμπέκικα του Έλληνα τραγουδιστή, την Ρόζα.

Ο φωτισμός χαμήλωσε, τα μάτριξ του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έδειξαν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Δημήτρη Μητροπάνου (στην οποία χόρευε ζεϊμπέκικο), ενώ τα ντεσιμπέλ από τα ηχεία ήταν στο τέρμα, με την χαρακτηριστική αρσενική φωνή του Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή να νιώθεις πως σε διαπερνά, να σε ανατριχιάζει και να σε συγκινεί παράλληλα.

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν αυτή την σκέψη και τραγουδούσαν όλοι μαζί ρυθμικά την "Ρόζα", δημιουργώντας μία καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Το σίγουρο είναι πως το φετινό νταμπλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του, με τους οργανωμένους οπαδούς των Πειραιωτών στο τέλος να φωνάζουν: "θρύλε, θυμήσου, Πρωταθλητή σε θέλουν ακόμη και οι νεκροί σου".

κειμενο απο redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com