Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Κόμματα και ανθοκομική έκθεση στον Πειραιά.Reportage Pireas2day.grΚόμματα και ανθοκομική έκθεση θα συνυπάρξουν τελικά στην πλατεία Κοραή, συνδυάζοντας «άρωμα» εκλογών αλλά και πράσινο.

Η εξέλιξη, που μετέτρεψε, από το πρωί της Τρίτης, την κεντρική πλατεία του Πειραιά σε ένα απέραντο εργοτάξιο με την κατασκευή κομματικών περιπτέρων από τη μια και περιπτέρων για την έκθεση από την άλλη, προδιαγράφηκε σε συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Δευτέρα.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, οπότε είχε αποκλειστεί, αρχικά, το ενδεχόμενο τοποθέτησης εκλογικών περιπτέρων στην πλατεία Κοραή έγινε ένα «βήμα» πίσω και έτσι το απόγευμα της Δευτέρας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν κατά πλειο ψηφία οι χώροι που θα διατεθούν  στα κόμματα για την προβολή τους,  κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών.

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκοςη θέση και η έκταση των περιπτέρων καθορίζεται ανάλογα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων στις εκλογές του 2009.
«Ύστερα από επίπονο διάλογο συμφωνήσαμε σχεδόν ομόφωνα. Δεν αφαιρώ την πλατεία Κοραή από τα κόμματα και θα συνδυάσουμε την ύπαρξη κομματικών περιπτέρων και ανθοκομικής έκθεσης», ανέφερε ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση του Pireas2day.gr

Ο ίδιος διευκρίνισε πως έγινε η κατανομή των χώρων και κάλεσε τα κόμματα να σεβαστούν την καθαριότητα της πόλης και μεταξύ σοβαρού και αστείου επεσήμανε ότι από την συνύπαρξη έκθεσης και κομματικών περιπτέρων θα οφεληθούν τα δεύτερα αφού θα τα επισκεφθεί κόσμος που δεν θα πήγαινε σε κομματικά περιπτέρα.

"Κακά τα ψέματα δεν είναι καλή η εποχή για τα κόμματα", επεσήμανε ο δήμαρχος.

«Εκλογές σημαίνει Δημοκρατία. Οι εκλογές, κατά την άποψη μου, πρέπει να είναι η κορυφαία γιορτή. Ο ελληνικός λαός παίρνει για μια ημέρα τουλάχιστον, τις τύχες του τόπου στα χέρια του. Πηγαίνει  και ψηφίζει ποιο κόμμα θέλει να κυβερνήσει και ποιοι πολιτικοί θέλει να τον εκπροσωπήσουν», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος. Και πρόσθεσε:

«Άρα λοιπόν, καλώ τον Πειραϊκό λαό να είναι σε εγρήγορση  και σε συμμετοχή. Να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές. Όπως πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις εκλογές. Γιατί πάντοτε ελλοχεύουν οι εχθροί της Δημοκρατίας. Όταν δεν είχαμε τις εκλογές, δεν είχαμε Δημοκρατία. 
Να ευχηθώ, καλή επιτυχία στην κάθε μια και στον καθένα που θα είναι υποψήφιοι Βουλευτές. 
Θέλω επίσης να τονίσω, ότι είναι υγιής τροφοδότηση της κεντρικής πολιτικής, η τοπική αυτοδιοίκηση.  Καλή επιτυχία από καρδιάς.
Έντονη παράκληση σε όλους τους υποψηφίους σε όλα τα κόμματα, να σεβαστούν την πόλη μας. Να σεβαστούν ολόκληρη την Ελλάδα. Ξέρω ότι ορισμένα κόμματα έχουν εθιστεί στο να συμπεριλαμβάνουν την αφισοκόλληση ως μέσον μάχης. Κατά την άποψή μου, είναι ξεπερασμένο και δεν αποδίδει, βλάπτει. Θέλω να παρακαλέσω να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή και την προεκλογική περίοδο, να μην την κάνουμε κουρελού. Θα είναι κέρδος όλων μας».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com