Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Η Google τιμά τον Αγγελόπουλο


Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, στην κεντρική σελίδα της εμφανίζεται σήμερα ένα σχέδιο με τη φιγούρα ενός σκηνοθέτη πίσω από την κάμερα.

Μ ένα κλικ εμφανίζονται αποτελέσματα ανζήτησης για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τη φιλμογραφία, το βιογραφικό του, κ.ά.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 και έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 2012, σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».

Με αφορμή τα γενέθλια του σκηνοθέτη, που σήμερα θα συμπλήρωνε τα 77 του χρόνια, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στις 19.30.

Ξεκινώντας από την «Αλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί- ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, συμμετέχουν οι μουσικοί Ναταλία Μιχαηλίδου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Χριστόπουλος και η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνώ, ενώ παρόντες θα είναι οι κινηματογραφιστές που συνεργάστηκαν μαζί του σε όλα τα χρόνια της διαδρομής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com