Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Κανονικά η χορήγηση φαρμάκων σε Αθήνα - ΠειραιάΤέλος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους. 

Διαβάστε σε ποια ταμεία εξακολουθούν να μην χορηγούνται φάρμακα με πίστωση

Κανονικά χορηγούνται από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, τα φάρμακα σε ασφαλισμένους του υπερχρεωμένου Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μετά τη καταβολή οφειλών ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.
Το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κατέληξε στην απόφαση αυτή καθώς, αφενός μεν έχει ξεκινήσει σταδιακά η αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων χρημάτων και αφετέρου ως ένδειξη ευαισθησίας του κλάδου, λόγω εορτών του Πάσχα απέναντι στους ασφαλισμένους.
Έλαβαν, επίσης, τη δέσμευση από τη διοίκηση του Ταμείου ότι θα τους καταβληθούν άλλα 48 εκατομμύρια ευρώ έως τη Μ.Τετάρτη.
Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους άλλων έξι ταμείων λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων.
Πρόκειται για τα Ταμεία ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ και Εμπορικής Τράπεζας.
"Ευελπιστούμε να δείξει αντίστοιχη ευαισθησία απέναντι στον κλάδο και η πολιτική ηγεσία του τόπου, εξοφλώντας όλες τις οφειλές των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων, για τα οποία εξακολουθούμε την άρση της πίστωσης (ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.
Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει μόνο για την περίοδο του Πάσχα ή και μετά.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com